Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönem üyelerinin seçilmesi için 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde yarışacak partiler milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı merkezine teslim ederken, partilerin sporcu ya da spor kökenli aday adaylarını aday görtermekte cimri davrandıkları ortaya çıktı.

Milletvekili genel seçimleri için siyasi partiler listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ederken genel seçimlerde spor camiasından aday adayı olan isimlerin bir çoğu aday listelerinde yer bulamadı.

Milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa eden isimlerden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AKP İstanbul 3. Bölge'den 18. sıradan aday listesinde yer aldı. Yine AKP’den aday olma şansını yakalayan isimlerden biri de bir dönem Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yapan Osman Aşkın Bak ise aday gösterildi. Osman Aşkın Bak, bir dönem önce İstanbul’dan milletvekili seçilirken bu seçimde Rize'den 3. sıradan aday gösterildi.

Aziz Yıldırım’ın avukatı Faik Işık AKP’den aday gösterilen isimlerden biri oldu. Şike sürecinde Fenerbahçe’nin avukatlığını yapan Işık, AKP İstanbul 1. Bölge 16. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Yine bir dönem önce AKP’den İstanbul milletvekili seçilen ancak 17 Aralık sürecinde partisinden istifa eden Türk futbolunun önemli isimlerinden Hakan Şükür ise bu seçime İstanbul 3. Bölge'Den bağımsız aday olarak girmeyi tercih etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise spor camiasından iki eski ismi aday gösterdi. Eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Kocaeli’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1. sıra milletvekili adayı olurken, İstanbul'un eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram ise aynı partiden Niğde 1. sıra adayı oldu.

Bu arada spor camiasının yakından tanıdığı ve aday adayı olupta listelere giremeyen isimlerde vardı. Bu isimlerin başında 23. Dönemde AKP’den Sivas milletvekili olan olimpiyat, dün ve Avrupa şampiyonu Hamza Yerlikaya geldi. Son olarak Güreş Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Yerlikaya, İstanbul'dan aday adayı olmasına rağmen listede aday olarak kendine yer bulamadı. Güreş camiasından listelere giremeyen bir diğer isim ise Rize'den aday adayı olan eski dünya güreş şampiyonu Selçuk Çebi oldu.

Adaylık için Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden ve Trabzon'dan aday adayı olan, spor camiasının çok yakından tanıdığı eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve yine Atalay’dan sonra genel müdür olan Yunus Akgül de Kastamonu'dan aday adayı olmalarına rağmen AKP'den aday gösterilmeyen isimler arasında yer aldı. Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde AKP'den Trabzon milletvekili aday adayı olan Müminhan Bilgin de Eskrim Federasyonu Başkanı olarak görev yapıyordu. Adaylık için görevini bırakan Müminhan Bilgin de listelere giremeyen spor kökenli bir diğer isim oldu.

Diğer yandan CHP ve HDP’de ise spor camiasından kimse aday gösterilmedi.