Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa ile 3 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'ndaki görevinden istifa etmesi sonrasında yaşanan gelişmeler ve Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'nın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Yaşanan olayların ardından kalp krizi geçiren Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı'ya geçmiş olsun dileklerini ileten tecrübeli teknik adam, "Ben bir yerde görev yaparken kesinlikle başka bir yerle ne görüşür ne anlaşırım. Bunu açıklıkla söylüyorum." diyerek şöyle konuştu:

"Mersin'de geçen sezon sıkıntılar yaşadık. Mersin'de görev yaparken bir teknik direktörün başına gelmeyecek tüm şeyler benim başıma geldi, ancak biz bunları dert etmedik. Çok düşük maliyetlerle kurulan bir takımla mükemmel işler başardık. Kadronun değerini artırdık. Eğer gerekli takviyeleri yapabilseydik daha da başarılı olabilirdik. Sezon başlamadan önce kulübün tranfser yasağı devam ediyordu. 'Kadroyu tutarsanız göreve devam ederim' dedim. Kampa gideceğiz ancak Servet, Sinan ve Nihat ile bir türlü anlaşma yapılamıyor. Bu üç oyuncuya verilen sözler bir türlü yerine getirilimiyor. 34 maçın 31'inde oynamış takım kaptanı Servet Çetin, en çok gol atan oyuncuların başında gelen Sinan Kaloğlu ve kalede muhteşem bir sezon geçiren Nihat ile maalesef tranfser sayağı olmasına rağmen anlaşılmıyor. Yönetim istese bu oyuncularla anlaşabilirdi ancak onların öyle bir niyetleri yoktu.

Geçen yıl yaşanan sıkıntıların aynen bu yılda süreceğini görünce devam etmek istemediğimi belirttim. İnsanlar ne düşünürse düşünsün umurumda değil. Eğer ben orada sezona başlasaydım buraya gelmezdim. Oradaki arkadaşların tavırlı olduklarını gördüm ve sezon başlamadan istediklerini yapabileceklerini gördüğüm için ayrıldım. Benim şu anda ne Mersin ile ne de yönetimle bir sorunum yok. Anadolu kulüpleri arasında alınabilecek en yüksek ücretlerden birini alıyordum. Ancak bunu da teperek ayrıldım. Ben para puldan ziyade diğer arkadaşların durumuna üzüldüm."

Bir gazetecinin 'Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'nu takımınıza almak ister misiniz ?' sorusuna ise Rıza Çalımbay, "Eğer Kasımpaşa yönetimi bu oyunculara okey verirse alırım. Ben takım içinde Servet gibi takım kaptanı ve abi olmasını isterim. Başkan Turgay Ciner'in bakış açısı genç oyunculara yönelik." diye cevap verdi.

ARDA TURAN'IN BARCELONA'YA TRANSFERİ

Öte yandan A Milli Takım'ın yıldız oyuncularından Arda Turan'ın dün gece Barcelona'ya tranfserini ise deneyimli teknik adam, şöyle yorumladı:

"Arda'nın Barcelona'ya transferinin televizyonlarda son dakika haberi olarak geçtiğini görünce gururlanıyorsunuz. Çok sevindim. İnşallah daha ileriye gider ve başarılı olur. Bu iş çalışmakla oluyor. Pes edersen kaybedersin. Arda, Galatasaray'dan Manisa'ya gitti. Hiçbir zaman pes etmedi, sonunda hakettiği yere geldi. Hakemimiz Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi finalini yönetirken gururla onu seyrediyorsunuz."

Türk futbolunda yabancı sınırının kalkmasının ardından yıldız oyuncuların Türkiye'ye gelmeye başladığını da ifade eden Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor çok iyi oyuncular aldı. Bu oyuncular Türk futbolunu bir yere getirecektir. Arda'nın Barcelona'ya transfer olmasından sonra tüm menajerlerin dikkati tekrar Türkiye'ye yöneldi." diyerek sözlerini tamamladı.