Hindistan'ın Times of India gazetesi, daha önce Türkiye'de oyuncu ve teknik direktörlük yapmış Brezilya'lı Roberto Carlos'un Hindistan Süper Ligi takımı Delhi Dynamos'la anlaştığını yazdı.

Carlos'un teknik direktörlük yapacağı takım Delhi Dynamos'da geçtiğimiz sene İtalyan yıldız Del Piero da forma giymişti.

Şimdiye kadar dünyadaki en iyi sol beklerin arasında gösterilen Roberto Carlos, Real Madrid'de forma giydiği 1996-2007 yılları arasında defalarca La Liga şampionluğu ve 3 kez Şampionlar Ligi kupasını kazandı.

Roberto Carlos, daha önce futbolcu olarak Fenerbahçe'de top koşturdu. Teknik direktör olarak ise yine Türkiye'de Medicana Sivasspor ve Akhisar Belediyespor takımlarını çalıştırdı.

Bir milyar 200 milyondan fazla nüfusa sahip Hindistan, geçen sene başlattığı futbola yatırımlarını ise yıldız futbolcuları ülkeye getirerek sürdürmek istiyor. Dünyaca ünlü yıldızlardan Teknik Direktör Arthur Zico, oyunculardan Anelka, Del Piero, Materazzi ve Elano gibi yabancı oyuncuları getiren kulüplerin asıl amacı ise Hintli futbol severlere ve Hindistan Ligi’ne katkı sağlaması oldu. Aynı sene yaklaşık 12 yıldız futbolcunun Hindistan Ligi'ne gelmesi dünyaya ses getirmişti.

Hindistan Futbol Federasyonu'nun Genel Sekreteri Kushal Das, geçtiğimiz sene kulüp başkanlarıyla konuştuğunu ve ana hedeflerinin para kazanmak olmaması gerektiğini söylemişti. Genel Sekreter Das, ''Onlar gelecek 5 sene içerisinde para kazanamazlar. Bizim şimdi sporun gelişimine konsantre olmamız gerekiyor. Ben Hindistan'da futbolun nihayet uyandığına inanıyorum. Artık dünyayı fethetmeye hazırız.'' diyerek hedeflerinin ne olduğunu ifade etmişti.