Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie, Fenerbahçe forması altında birkaç yıl içinde büyük başarılar kazanacaklarını söyledi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen imza töreni sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Hollandalı futbolcu, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Artık Fenerbahçe ailesinin parçasıyım. Transferin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe forması altında birkaç yıl içinde büyük başarılar kazanacağız." dedi.
Bir gazetecinin "Kariyerin ile ilgili planların nelerdir?" sorusuna ise Robin van Persie, şöyle cevap verdi:
"Hayatta her zaman zor kararlar vardır. Bir karar alacakken artısına eksisine bakarsınız. Düşünürsünüz, değerlendirirsiniz. Yine etrafınızda sevdiğiniz insanlarla konuşursunuz. Her transfer birbirinden farklıdır. Burada olmaktan mutluyum. İstanbul ve Türkiye çok güzel. Burası gerçek anlamda futbol ülkesi. İmza törenimde 18 bin kişi vardı. İnanılmaz bir andı. Hayatımda ilk defa böyle bir organizasyon oldu. Çok açım, birlikte başarılı olmak istiyoruz." diye cevap verdi.

KUYT'IN KARARINDAKİ ETKİSİ

Fenerbahçe'ye transfer olmasından sarı lacivertli kulübün eski oyuncularından Kuyt'ın etkisi olup olmadığı sorusunu ise Hollandalı futbolcu, "Benim Kuyt ile 10 yıllık arkadaşlığım var. Arkadaşlığımız son yıllarda çok ilerledi. Milli takım kamplarında konuşuyoruz. Kuyt'ın Fenerbahçe'ye olan tutkusundan konuşuyoruz. Herkes tarafından seviliyor. Transferim hakkında olumlu görüşler bildirdi. Benim için iyi olacağını söyledi. Londra'da Türk arkadaşlarım var. Onların görüşleri de etkili oldu. 12 yıl önce Feyenoord ile Fenerbahçe burada maç oynamıştım. Taraftarın o zamanki maçtaki coşkusunu unutmadım." şeklinde cevapladı.

SNEİJDER'İN TAKIMI İLE GÜZEL BİR REKABET OLACAK

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu ve milli takımdan arkadaşı Sneijder ve iki takım arasındaki derbi maç hakkında yıldız futbolcu, şunları kaydetti:
"Rekabet tabi ki sahada olacak. Feyenoord genç takımında oynarken Sneijder, Ajax'ta oynuyordu. O zaman rakip olduk. Sonrasında milli takımda çok uzun süre beraber oynadık. Tekrar karşı karşıya geleceğiz. Kendisi çok iyi bir insan ve arkadaşım. Onunla karşı karşıya oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu lig gerçekten çok zor. Sneijder ve takımı ile güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum."

BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF ALDI MI?

Fenerbahçe'ye transferi öncesinde Beşiktaş'tan teklif alıp olmadığı sorusuna ise Robin van Persie, şu cevabı verdi:
"Benim hakkımda her dönemde dedikodular çıkıyor. Bu durumun hayatımın bir parçası haline geldi. Birçok kulübe imza attığım yazıp çizildi. Fenerbahçe beni en iyi hissettiren kulüp olduğu için teklifi kabul ettim. Başka kulüplerle de görüştüm. Fenerbahçe'de mutlu olacağımı hissetim. 3 yıl burdayım. Uzun süre bu ailenin bir parçası olacağım."

Bir gazetecinin "2012 yılındaki performansını görecek miyiz?" sorularına ise yıldız oyuncu, "Kendimi şu anda çok iyi hissediyorum. Birçok oyuncu gibi sezon öncesi idmanı yapmam gerekiyor. Şu anda zamana ihtiyacım var. Hocam ile konuştum. Onun ekibiyle en kısa sürede hazır olacağımı düşünüyorum. Aynı seviyede olabilecek miyim, gerçekten buna tamamen inanıyorum."

AYRILMAYI KENDİME HAZIRLAMIŞTIM

Manchester United'den ayrılmayı yavaş yavaş kendine hazırladığını da açıklayan Persie, "İngiltere'den ayrılmayı uzun zamandır bekliyordum. Ben kendimi buna hazırlamıştım. İyi anlarınız kötü anlarınız olur. Başarılarınız olur. Ben İngiltere'de iyi duygular yaşayarak buraya geldim." ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK HEDEF GRUPLARA KALMAK

Fenerbahçe'nin gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne dönmek isteyen bir takım olduğunun hatırlatılması üzerine Hollandalı yıldız, "İlk hedefmiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmaktır. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için büyük şansımız var. Alınabilecek en fazla kupayı alacağımızı düşünüyorum. Avrupa'da güzel işler yapabiliriz. Bizde bu güç var. Avrupa bu işe şaşırabilir. Taraftarlarımızla bu işi başarmak istiyoruz. Milli Takım'da Türkiye ile maçımız var. Güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe ile en iyisini yapmak istiyorum. Avrupa'da iyi işler yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

BASKIDAN KORKMUYORUM

Fenerbahçe'de geçtiğimiz yıllarda oynayan bazı forvet oyuncularının baskılardan etkilendiğinin hatırlatılması ve bu baskıdan korkup kormadığı sorusuna ise yıldız oyuncu, şu cevabı verdi:
"Baskıdan korkumuyorum. Bu baskı beni heyecanlandırır. Tabi ki benden üst düzey performans beklenecek. Bu beklentiyi biliyorum. Tabi ki gol kaçıracağım, ter fırsatı atamayacağım ama atana kadar deneyeceğim. Benim rüyam Fenerbahçe için goller atabilmektir. Umarım taraftarları mutlu ederiz."

Yıldız futbolcu, Türkçe'yi en kısa sürede öğrenmek istediğini sözlerine ekledi.