Fenerbahçe'nin İngiliz kulübü Manchester United'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Robin van Persie, İstanbul'a geldi. Robin van Persie'yi sportif direktör Giuliano Terraneo ile idari menajer Hasan Çetinkaya karşıladı. Yıldız oyuncu, sarı lacivertlileri mutlu etmek için her şeyi yapacağını söyledi.

Özel bir uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne inen Hollandalı futbolcuyu çok sayıda sarı lacivertli taraftar karşıladı. Taraftarlar, emniyet güçlerinin oluşturduğu güvenlik şeridinin ardından tezahüratlarla Hollandalı futbolcuya sevgi gösterisinde bulundu. Güvenlik şeridini aşmayı başaran taraftarlar ise golcü futbolcuya çiçek takdim etti.

Bu arada eşi (Bouchra van Persie) ve çocukları (Dina Layla, Shaqueel) ile İstanbul'a gelen Robin van Persie'nin yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda resmi imzayı atması bekleniyor.

Havaalanında taraftarların huzuruna çıkan Robin van Persie, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür ederek, "Gerçekten çok etkilendim buradaki görüntülerden. Umarım buraya gelen taraftarlarımızı ve tüm taraftarlarımızı çok mutlu edebilirim. Sizleri mutlu edebilmek için her şeyi yapacağım. Benim için burada bulunmak bir onur ve beni harika karşıladığını söyleyebilirim." dedi.

Beşiktaş'tan teklif alıp almadığı yönündeki soruya ise Hollandalı yıldız, şu karşılığı verdi: "Benim için en önemlisi şu anda burada olmam Fenerbahçe'nin bir oyuncusu olmam. Fenerbahçe'nin bir oyuncusu olduğum için çok mutluyum. Tabii ki Türkiye'deki tüm takımlara saygı duyuyorum. Ama burada başarılı olmak istiyorum Fenerbahçe taraftarını mutlu etmek istiyorum."