Royal Halı Türkiye Kupası finalinde şampiyon, Fenerbahçe Ülker – Anadolu Efes maçının ardından belli olacak. Kupayı daha önce 9 kez kazanan Anadolu Efes ile 4 kez müzesine götüren Fenerbahçe Ülker’in antrenör ve oyuncuları, dev mücadele öncesinde basın toplantısında bir araya geldi.

İki takımın da birbirini iyi tanıdığını dile getiren Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, basketbol seyri açısından çok güzel bir maç olacağını belirtirken, Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise kupada şuanda en iyi iki takımın finalde karşı karşıya geleceğini ifade ederek, mücadelenin çok yüksek bir seviyede geçeceğini açıkladı.

Royal Halı Türkiye Kupası’nda şampiyon takım yarın saat 17.00’de Karataş Spor Salonu’nda oynanacak dev mücadelede belli olacak. Rakiplerini yenerek finale kadar yükselen Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes antrenör ve oyuncuları basın toplantısında bir araya geldi. Divan Otel’de düzenlenen toplantıya Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ile takım kaptanları Emir Preldzic, Doğuş Balbay’ın yanısıra turnuva isim sponsoru Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıpoğlu katıldı.

OBRADOVİC: FİNALE ÇIKMAYI HAKETTİK

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Gaziantep’te olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, iki zorlu ekip Royal Halı Gaziantep ile Pınar Karşıyaka’yı yenerek finale yükseldiklerini dile getirdi.

Finale çıkmayı hakettiklerine dikkat çeken Obradovic, "Rakibimizle çok kısa zamanda karşılaşmıştık. İkimiz de birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Basketbol seyri açısından çok güzel bir maç olacak. Organizasyondaki herkese ve halka burada göstermiş oldukları misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum, her şey mükemmeldi." dedi.

IVKOVİC: FENERBAHÇE ÜLKER BİZDEN DAHA FAZLA DENEYİMLİ

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, yarın oynayacakları final maçının kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, kupada en iyi iki takımın karşılaşması olacağını söyledi.

Mücadelenin çok yüksek bir seviyede geçeceğini belirten Ivkovic, turnuvaya ev sahipliği yapan Royal Halı’ya teşekkür ederek, "Kupada şuanda en iyi iki takımın oynayacağı bir mücadele olacak. Bazı teknik sebeplerden dolayı bu sene Fenerbahçe ile iki kez oynamıştık ve bu üçüncü maçımız olacak. Mücadelenin çok yüksek bir seviyede geçeceğine inanıyorum. Ayrıca organizasyonu yapanlara ve Royal Halı’ya teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Ülker bizden daha fazla deneyimli ve Koç Obradovic’in Fenerbahçe’de ikinci senesi, bu onlara bir avantaj sağlayacaktır." diye konuştu.

ŞENBAYRAK: GAZİANTEP HALKININ İNANILMAZ BİR MİSAFİRPERVERLİĞİYLE KARŞILAŞTIK

Yaklaşık bir aydır bu kupanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden TBL Direktörü Samer Şenbayrak, bir haftadır Gaziantep halkının inanılmaz bir misafirperverliğiyle karşılaştıklarını açıkladı. Çekişmeli maçların oynandığı kupa finalinde ülkenin iki güzide ekipleri karşılaşacağını hatırlatan Şenbayrak, şunları kaydetti:

"Kupayı en fazla kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes bir kez daha kozlarını paylaşacak. Turnuvada sonucu önceden kestirilmesi mümkün olmayan maçlar izledik. Atmosferimiz çok güzel. Gaziantep’teki yoğun hava koşulları nedeniyle seyirci sayısının az olduğu gözükse de halkın ilgisi çok fazla. Royal Halı, Türkiye Kupası 8’li finali için çok katkı sağladı. Türkiye Kupası için Gaziantep’e gelen her katılımcı, seyirciler ve basın mensupları dahil evlerine dönerken buradan güzel anılarla ayrılacaklar. Royal Halı’ya sponsorluk katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Royal Halı’nın Türkiye Kupası isim sponsorluğu için ödediği bedelin tamamına yakınını 8’li finallere katılan takımlarımıza başarı oranında dağıtacağız."

İki gün boyunca çok heyecanlı maçlar oynadıklarına değinen Fenerbahçe Ülker kaptanı Emir Preldzic de, Anadolu Efes’i yenerek kupada şampiyonluğa ulaşmak istediklerini vurguladı.

Geçen yıl oynanan kupa finalinde şampiyonluğu kaçırdıklarını söyleyen Anadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay, hatalarından ders çıkarıp Gaziantep’te şampiyonluğa uzanmak istediklerini kaydetti. Basın açıklaması sonrasında antrenörler ve oyuncular kupa önüne gelerek fotoğraf çektirdi.