Özbek asıllı Rus işadamı Alişer Usmanov, Rusya Milli Futbol Takımı antrenörü Fabio Capello’nun maaşının ödenmesi için 5,5 milyon dolar ayırdı.

Daha önce basına yansıyan haberlere göre Rusya Futbol Birliği (RFS) kaynak yetersizliğinden milli takımın İtalyan hocası Capello ve ekibinin maaşını 6 ay boyunca ödeyememişti. Şubat 2015 tarihinde Rus milyarder Usmanov, İtalyan teknik adam ve yardımcılarının maaşlarının ödenmesi için 400 milyon ruble (yaklaşık 7,5 milyon dolar) borç vermişti.

Zengin işadamının basın merkezinden yapılan açıklamaya göre Usmanov, Capello ve ekibinin maaşı için 300 milyon ruble (yaklaşık 5,5 milyon dolar) daha verdi. Ayrıca Usmanov tarafından verilen paralarla Rusya Futbol Birliği’nin Capello ve ekibine olan borcun tamamının kapandığı belirtildi.

CAPELLO İLE YOLLAR AYRILIYOR

Öte yandan, geçen hafta Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, İtalyan hoca ile yolları ayıracaklarını duyurmuştu. Sözleşmenin feshi için görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Mutko, 26 Hazıran’da yapılacak RFS Yönetim Kurulu toplantısı öncesi sonuca varmak istediklerini belirtmişti.

İddialara göre Rusya'ya geldikten sonra sözleşmesi 2018'e kadar uzatılan Capello, yıllık 6.7 milyon Euro kazanıyor. Capello’nun erken gönderilmesi durumunda Rusya’nın en az 25 milyon Euro tazminat ödeyeceği de iddialar arasında.

CAPELLO BEKLENENİ VEREMEDİ

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya, büyük ümitlerle milli takımın başına getirdiği deneyimli hocadan verim alamadı. Capello, Rus millileri 2014 Brezilya Dünya Kupası’na götürmeyi başardı ancak takımın gruptan çıkamaması her kesim tarafından eleştirildi.

Rus basını ise devamlı İtalyan hocanın aldığı maaşı gündeme getirerek oyun tarzını hep eleştirdi. Son olarak Rusya’nın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde kendi sahasında Avusturya’ya 1-0 kaybederek tur şansını zora sokmasının ardından Capello’nun gönderilmesi kesinlik kazandı.

Avrupa Şampiyonası G Grubu’nda yer alan Rusya, altı maçta 8 puan alabildi. 16 puan toplayan Avusturya grupta lider olurken onu sırasıyla İsveç (12), Rusya (8), Karadağ (5), Liechtenstein (5) ve Moldova (2) takip ediyor.