Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Rusya Milli Futbol Takımı antrenörü Fabio Capello ile 24 Haziran’a kadar yolları ayırmak istediklerini söyledi.

Rusya Milli Futbol Takımı’nın başına geldiği günden beri yakından takip edilen Fabio Capello ile yollar ayrılmak üzere. Capello, Rus Milli Takımı'nı 2014 Brezilya Dünya Kupası’na götürmeyi başardı ancak gruptan çıkamayınca her kesimden büyük eleştiri aldı. Rus basını devamlı İtalyan hocanın aldığı maaşı gündeme getirirken oyun tarzını da hep eleştirdi. Son olarak Rusya’nın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde kendi sahasında Avusturya’ya 1-0 kaybederek tur şansını zora sokmasının ardından Capello’nun gönderilmesi bir kez daha gündeme geldi.

Rus basınına konuşan Mutko, sözleşmenin feshi için Capello ile görüşmelerin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtti. Mutko, “Capello ile ilgili kararı 24 Haziran’da yapılacak RFS Yönetim Kurulu toplantısına kadar vermek istiyoruz. Konuyla ilgili görüşmeler devam ediyor.“ diye konuştu.

Öte yandan, tecrübeli hocanın erken gönderilmesinin Rusya’ya pahalıya mal olacak dedikodularına cevap veren Mutko, görüşmelerde para meselesinin açılmadığını söyledi.

İddialara göre Rusya geldikten sonra sözleşmesi 2018 kadar uzatılan Capello, yıllık 6.7 milyon Euro kazanıyor. Capello’nun erken gönderilmesi durumunda Rusya’nın en az 25 milyon Euro tazminat ödeyeceği iddia ediliyor.

Avrupa Şampiyonası G Grubu’nda yer alan Rusya, altı maçta 8 puan alabildi. 16 puan toplayan Avusturya grupta lider olurken onu sırasıyla İsveç (12), Rusya (8), Karadağ (5), Liechtenstein (5) ve Moldova (2) takip ediyor.