Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, serbest güreşte il şampiyonu oldu. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Spor Salonu’nda, 17-18 yaş gençler okullar arası serbest güreş il birinciliği müsabakaları yapıldı. Müsabakalara, Manisa ve ilçelerinden gelen çok sayıda sporcu ve okul katıldı. Çekişmeli müsabakalar neticesinde takım şampiyonluğunu Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Salihli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Salihli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi aldı. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları, yetkililer tarafından verildi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nden 120 kiloda güreşen Deniz Yasak birinci, 50 kiloda Mehmet Yasin Dağ, 60 kiloda Abdülaziz Akıncı ve 66 kiloda Enes Tekbaş ikinci, 55 kiloda Selman Çubukçu, 84 kiloda Ali Kaynak ve 100 kiloda Hüseyin Körük üçüncü oldu. Dereceye giren güreşçiler, 1-3 Nisan 2015 arasında yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil ederek, Türkiye şampiyonluğu vizesi arayacak.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, “Güreşin marka okuluyuz. Kazandıkları birincilikten dolayı öğrencilerimi kutluyorum. Geçen sene öğrencilerimiz çok başarılı bir dönem geçirdi. Öğrencilerimiz bilimde, sanatta ve sporda daha da başarılı olmak için yoğun bir tempoda çalışıyor. Okulumuzda 40 lisanslı güreşçi bulunuyor. Güreşçilerimiz, Manisa için Türkiye ile yarışmaktadırlar.” dedi. Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca da, "Hedefleri olan okuluz. Yapılan müsabakalarda takım halinde birinci olmamız bizleri mutlu etti. Geçen eğitim öğretim yılında, bu yaş grubunda yapılan Türkiye güreş şampiyonasında Deniz Yasak ve Selman Çubukçu, sıkletlerinde Türkiye şampiyonu oldular. Bu sene de aynı başarıyı bekliyorum." dedi.