Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bundan sonra çok daha iyi sonuçlar alacaklarını söyledi.

Süper Lig'in 19. haftasında kendi evinde Akhisar Belediyespor’u 2-0 yendikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 6 puanlık bir bir maça çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü 6 puanlık bir maç olması doğal olarak olaya bakış açımızı değiştirip stresli oynamamıza neden olan bir müsabakaydı ki özellikle oyunun ilk bölümünde oyuncularımın üzerinde bu stres çok net görüldü. Ancak ikinci yarıda çok iyi bir Sivasspor izledik. Çok daha motive olan, çok daha hücum yapan ve olayın farkında olan bir oyuncu grubu vardı sahada. Bunun neticesinde rahat bir galibiyet aldık. Çok net pozisyonlarımız vardı daha da farklı olabilirdi. Ama önemli olan yavaş yavaş güvenimizi kazanmaya başlıyoruz. Oyuncularım güven kazanmaya başlıyor. Buda bizim için çok büyük bir artı. Kupa ve ligde 3-4 günde bir arka arkaya maçlar oynuyoruz. Her oyuncuyu kadroda oynatmaya çalışıyorum. İnşallah Sivasspor bundan sonra çok daha iyi sonuçlar alır. Ligi biraz daha yukarılarda rahat bir yerde bitirmesi, en doğal isteğimiz bizim. İnşallah bu konuda sezonun sonuna kadar başarılı oluruz. Tabi önümüzde çok maç var. Bir iki maç kazanmayla olay bitmiyor. Önümüzde 15 tane lig maçı var oynayacağımız. O maçlara çok daha iyi konsantre olmalıyız."

"KUPADA ÖNEMLİ AMA ÖNCELİĞİMİZ LİG OLACAK"

Türkiye Kupası'nde gidebildikleri yere kadar gideceklerini aktaran başarılı teknik adam, "Kupada değişik oyuncu gruplarıyla oynuyoruz. 20-21 oyuncumuzun olması benim seçeneklerimi artırıyor. Kupaya da daha farklı bir kadroyla çıkacağız. Trabzon maçına 6-7 oyuncu değişik başlayacağız. Kazanırsak devam etmeyi düşünüyoruz ama hep söylüyorum, önceliğimiz lig. Ama kupada devam edersek neden olmasın deriz yani." dedi.

"AYDIN KARABULUT KENDİNİ BİZİM KADAR DÜŞÜNMÜYOR"

Süresiz kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut ile ilgili sorulan sorulara ise Sergen Yalçın, "Asla oyuncuları kadro dışı bırakayım veya takımdan uzaklaştırayım diye bir düşüncem yok ama biz sabır noktası var doğal olarak. Sakat bir oyuncuyu tekrar futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Aydın bizim onu düşündüğümüz kadar kendini düşünmüyor. Bizim için üzüntü verici tarafı bu. Çünkü bir gün izin veriyoruz. Aydın, 'uçağı kaçırdım' diye antrenmana gelmiyor. Sakat ve kaç aydır oynamayan bir oyuncuyu tekrar Türk futboluna kazandırmaya çalışırken oyuncunun hem kendi sağlığı ile takımıyla bu kadar ilgilenmemesi bizi üzdü. Bir süre takımdan ayrı kalacak maalesef." cevabını verdi.

"ARTIK BUNDAN SONRASINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Takım olarak bundan sonrasını düşündüklerini de belirten Yalçın, "Biz bundan öncesini değil, sonrasını düşünüyoruz. Oyuncularımızın motivasyonunu nasıl yükseltiriz. Nasıl oyuncularımızın performansını maksimum seviyeye getiririz. Tek düşündüğümüz bu . Sivasspor için her şeyini ortaya koyabilecek bir oyuncu grubum var. Bunu da inşallah diğer maçlarda herkese göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

ROBERTO CARLOS: KENDİ HATALARIMIZDAN DOLAYI YENİLİYORUZ

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise kendi hatalarından dolayı yenildiklerini söyledi.

Penaltı anına kadar oyununun kontrolünün kendilerinde olduğunu kaydeden Carlos, "Sivasspor’un penaltı sonrası baskı kurup ikinci golü bulması bizi biraz dağıttı. Kendi hatalarımızdan dolayı maçları kaybediyoruz. Bu hataları minimuma indirmeye çalışacağız inşallah. Sivas’a geldiğim perşembe gününden beri çok güzel duygular içindeydim. Burada bıraktığım arkadaşlarım beni ziyarete geldi. Tabi oyun istediğimiz gibi gitmedi. Ama biz kendi hatalarımızdan dolayı maçı kaybettik." şeklinde konuştu.