Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a olan tepkilerinin nedeninin randevu alınmasına karşın bunu yerine getirmemelerinden kaynaklandığını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın KKTC temasları krize dönüştü. Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşmek için randevu alan Yıldırım'ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetimi ile randevu almasına rağmen görüşmemesi gerilime yol açtı.

Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan KTFF Başkanı Sertoğlu, "Beni aradılar. Aziz Yıldırım'ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu (KTFF) ziyaret etmek istediğini söyledi. Biz de öğrendik ki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve 2. Cumhurbaşkanı olan Mehmet Ali Talat'ın KTFF'yi ziyaret önerisini değerlendirip katılacaklarını ifade etmiş. İlk önce geleceğini bildirdi daha sonra ise vazgeçti gelmedi. Bu kadar kısa ve net. Daha sonra Cumhurbaşkanı Akıncı'da Yıldırım'ın bu sözünü yerine getirmemesi nedeniyle randevusunu iptal etti." dedi.

"GELMEYECEĞİNİ BAŞKA YERDEN Mİ ÖĞRENECEĞİZ"

Bu hususta esas kızdığı noktanın randevu alınmasına karşın bunu yerine getirmemek olduğunu dile getiren Sertoğlu, "Eğer birileri randevu alıyorsa bunu yerine getirmesi lazım. Daha sonra ben randevu almadım şeklinde bir açıklaması var. Sen değil seni buraya getiren işadamları sizin adınıza randevuyu aldılar. Ben burada bir saat bekleyeceğim de Aziz Yıldırım'ın gelmeyeceğini bilgi servis paketinden mi öğreneceğim. Nedir yani bu... Bizim kızdığımız bu..." şeklinde konuştu.

"RANDEVU ALIYORSAN EFENDİ EFENDİ GELECEKSİN"

Boş yere Yıldırım'ı beklediklerine dikkat çeken Sertoğlu, "İster gelir ister gelmez. Gelmek zorunda değilsin ama randevu alıyorsan da efendi efendi geleceksin. Gelmeyeceksen de iptal edeceksin. İnsanlar burada beklemesinler. Buradaki insanları bu kadar aşağılamayacaksın. Bizim koyduğumuz tepki buydu." İfadelerini kullandı.

"UEFA VE FIFA'DAN KORKUYORLAR ANCAK CEZASI YOK"

'Türkiye'deki yetkilileri sizleri neden ziyaret etmekten çekiniyorlar?' şeklindeki soruya da Sertoğlu, "Bunu kendilerine sorun. FİFA'dan ve UEFA'dan korkuyorlar. Halbuki bizi ziyaret etmeleri durumunda böyle bir ceza yoktur. Kendi korkularıdır." diye cevap verdi.