Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde geçen cumartesi günü yapılan okular arası halk oyunları yarışmasında şike karıştığı gerekçesiyle bir gün sonra yapılması planlanan Kulüpler arası Halk oyunları yarışması ertelenmişti. Yarışmanın ertelendiği gerekçesiyle Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova daki spor külüpleri arasında çıkan gerginlikte 1'i ağır 4 kişi kişi yaralanmıştı.

Yarışma sonunda yaşanan olaylar nedeniyle yapılan halkoyunları yarışması incelemeye alınmış, Yüksekova ve Şemdinli'deki okullara ait halkoyunları ekibi eğitmenleri sonuçlarla ilgili sözlü itirazda bulunmuştu. Yapılan itirazlar nedeniyle Halkoyunları Federasyonu tarafından yarışmada kaydedilen görüntüler incelenerek şike iddiaları değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu yarışmanın iptal edilip edilmeyeceği belirlenecek.
Okullar arası yarışmasında şike karıştığı' gerekçesiyle suçlanan Hakkari Halk oyunları il Hakemi Namık Boyar, bugün düzenlediği basın toplantısında sessizliğini bozdu.
    
    Boyar, "Geçen hafta sonu Şemdinli ilçesinde okullar arası Halk oyunları yarışması oldu. Ben Yıldızlar (ortaokullarda) juri üyesi olarak görev yaptım. Yarışma sonunda değerlendirmemi yaptım. Bana göre Halk oyunları yarışması dereceleri hakkıyla yapılmıştır ve puanlama da buna göre verilmiştir.Gençler (Liseler) kategorisinde ben jüri olarak görev yapmadım. Süre hakemi olarak görev aldım. Gençler kategorisinde 1,2,3 olan ekiplerin eğitmenleri de benim yetiştirdiğim ve 17-18 sene hocalağını yaptığım arkadaşlardır. Ben Halk oyunları yarışmasında torpil ya da adamcılık yapabilecek düzeyde bir insan değilim. Çünkü çocuklar hepsi bizim kültürümüzü oynuyor, hepsi de aynı duyguyu taşıyorlar. O yüzden bana bir suçlama yapılıyor. Diyorlar ki, yarıymayı Namık hoca etkilemiş.
Şemdinli'de yapılan Halk oyunları il birinciliği yarışmasında kesinlikle hiç bir ekibi, hiç bir hocayı savunmamış ve torpil yapmamışım. Yarışmadaki puanlamayı tamamen kurallarına göre yapmışız. Bu yüzden çok üzgünüm. Çünkü ben yıllarımı kendi halkımın kültürüne adadım, öğrenciler yetiştirdim, elimden geldiğince bütün arkadaşlarıma yardımcı oldum. Maalesef bu yarışmada hiç bir sorun, sıkıntı yokken, yarışmadan sonra sıkıntılar olmuş ve bunun sebebini de beni göstermişlerdir. Ben bütün halkıma, bütün Halk oyunları sevenlerine şunu söylemek istiyorum. Ekiplerin başındaki çoğu eğitmen de benim yetiştirdiğim hocalardır. Beni suçlamaları doğru değil. Kesinlikle bu suçlamaları kabul etmiyorum. Okullararası yarışma iptal olmadı. Ancak Spor Kulüpleri arasındaki yarışma ertelendi. İki yıldır Hakkari'deki Hlak oyunları yarışmasında bir muamma var. Bunu da Hakkari halkının taktirine bırakıyorum." diye konuştu.