Geçtiğimiz hafta Club Brugge ile ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Sinan Bolat, formayı bırakma niyetinde değil. Belçika gazetelerine açıklama yapan Bolat, yeteri kadar yedek kaldığını ve artık oynamak istediğini söyledi. 27 yaşındaki genç eldiven, kaybettiği yıllarını Club Brugge’de tekrar kazanmak istediğini ifade etti.

Standaard Liege’de başarılı bir performans sonrasında Porto’ya transfer olan ancak başta sakatlık olmak üzere yaşadığı talihsizliklerle forma şansı bulamayan Sinan Bolat, daha sonra Kayserispor’a transfer olmuş, oradan da Galatasaray’a gitmişti. Bolat, Porto, Kayserispor ve Galatasaray olmak üzere son 3 sezonda toplam 20 maçta forma giyebilmişti. Belçika gazetelerine bir röportaj veren Bolat, yedek kalmaktan usandığını ve tekrar ilk 11’de sahaya çıkmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktardı.

Bolat, Manchester United karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bir futbolcunun en iyi dönemlerinin 27 yaşından sonra geldiği söyleniyor. Umarım benim için de aynısı geçerli olur. Önümüzdeki yıllarda sakatlıkların olmadığı bir dönem olmasını istiyorum." dedi.

Brugge’ün kendisine bir teklifle gelmesi sonrasında hiç düşünmediğini aktaran Bolat, "Anlaşmamız zaten 5 dakika sürmedi. Maddi açıdan fedakarlık yaptım ve sportif açıdan olaya baktım. Tamamen hislerimle hareket ettim. Sonuçta 5 yıl Standaard Liege forması giydim ve ligi iyi biliyorum. O yüzden dönmek istedim." dedi.

Bolat, takımın başında eski kaleci Michel Preud’Homme’un olmasının da Brugge’ü seçmesinde önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Kaleci Matthew Ryan’ı tekrar yedek kulübesine gönderen Bolat, "Şu ana kadar çok iyi işler yapmış bir kalecinin yerini almak da kolay değil. Ancak onun yerini alabilecek özgüven ve yeteneğe sahibim." açıklamasında bulundu.