Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında yarın Kazakistan temsilcisi Astana ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile oyuncu Yasin Öztekin, 3 puan için mücadele edeceklerini söylediler.

Galatasaray Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda karşılaşacakları Kazakistan temsilcisi Astana'nın disiplinli bir takım olduğunu belirterek, 3 puan almak için sabırla mücadele edeceklerini söyledi. Hamzaoğlu, galibiyetin kolay olmayacağını söylerken, basın toplantısına katılan futbolcu Yasin Öztekin de, "Galatasaray'da bütün oyuncular tehlikeli" ifadelerini kullandı.

Başkent Astana'daki Sarkaya Bisiklet Merkezi'nde düzenlenen ve futbolculardan Yasin Öztekin'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan genç teknik adam Hamza Hamzaoğlu, sakat ve cezalı oyuncuların dönmesiyle oluşan kadro derinliğinin sevindirici olduğuna vurgu yaparak, "Oyuncularımın formda olmaları benim için sevindirici ama kimin oynayacağına yarın karar vereceğim." dedi.

Yarın Astana karşısında 3 puan almalarının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Hamza Hamzaoğlu, "Yarın 3 puan için oynayacağız ama Astana takımı da küçümsenecek bir ekip değil. Disiplinli ve beraber mücadele etmeyi başarabilen bir takım. Bunu gözardı etmemek lazım. Galibiyetin kolay olmayacağını biliyoruz. Yarın en önemli silahımızın sabır olacağını düşünüyorum. Kazanmak için sabırla son dakikaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah kazanırız. Beraberlik ikinci düşüncemiz olacak." ifadelerini kullandı.

Futbolcularının Astana maçının öneminin farkında olduğunu da belirten Hamza Hamzaoğlu, "Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Çeşitli çevresel etmenler var. Yarın Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkacağız. Oyuncularımın her şeyin bilincinde olduğunun farkındayım. Onun için özel bir çabayı gerektirecek bir durum görmüyorum. Karşımızda saygı duyulması gereken bir ekip var. İyi takıma karşı iyi bir maç oynamayı hedefliyoruz." dedi.

Hamza Hamzaoğlu, Astana'nın kadrosunda Kazakistan Milli Takımı'nda da oynayan önemli oyuncuların bulunduğunun hatırlatılarak, bunun maça nasıl yansıyacağının sorulması üzerine ise maçın zorlu geçeceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Astana'nın 6-7 oyuncusunun Kazakistan Milli Takımı'nda forma giydiğini biliyoruz. Bizim de bugüne kadar maçlarımız zor geçti. Saha şartları ve diğer etkenlerden dolayı da Astana maçının kolay olmasını beklemiyoruz. Kazanmak için ne gerekiyorsa öyle bir oyun anlayış içinde olacağız. Birinci hedefimiz oyunun kontrolünü elimizde tutmak ama işimizin kolay olmayacağını biliyoruz.

Astana kendi sahasında etkili bir takım. Önceki maçlar bu karşılaşma için önemli bir veri teşkil etmez. Yarınki maç iki takım için de çok önemli. Bizim kazanacak gücümüz var. Galatasaray her zaman bunu başarmıştır. Yarın sahada Galatasaray'a ve Şampiyonlar Ligi'ne yakışır şekilde mücadele edeceğiz."


Grupta oynadıkları ve 2-0 kaybettikleri Atletico Madrid maçından sonra yazılan ve söylenenlere bir anlam vermediğini de belirten Hamzaoğlu, hiçbir şeyin netleşmediğini dile getirirken, "Futbol her şeye açık bir oyun. Benfica ile bizi ikincilik yarışı içinde görüyorlar. Atletico Madrid de birinci ilan edildi ama daha 5 maç var. Her şey değişebilir. Birinci için de adayı belirlemek çok erken. Henüz yarışın başı." şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu, bir soru üzerine ise iklim şartlarının Türkiye'den farklı olmasına rağmen kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini hatta yararlı olabileceğine inandığını da kaydederek, "İklim şartları, hava şartları Türkiye'ye göre biraz farklı ama bizi olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. Aksine olumlu da etkileyebilir. Türk derbisi diyebilir miyiz? Deriz herhalde, çarşamba günkü maçın kalitesine göre bakacağız." dedi.

YASİN ÖZTEKİN: KOLAY MAÇ OLMAYACAK

Bu arada teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte basın toplantısına katılan sarı kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin ise Astana mücadelesinin kendileri açısından kolay geçmeyeceğini söyledi.

Grupta kendileri açısından çok önemli bir maç oynayacaklarını ve ilk defa suni çimde mücadele edeceğini belirten Yasin Öztekin, "Kolay maç olmayacak. Antrenman iyi geçti. Saha çok sert ama kramponlarımızı ona göre ayarladık. Fazla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Dün gelmemiz bizim için avantaj oldu." diye konuştu.

Astana takımı hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını dile getiren milli futbolcu, sezona iyi başlayamadıklarını da belirterek, "Son iki maçı kazanarak moral bulduk. Buradan da puan veya puanlar almak istiyoruz. Yarın iyi bir maç çıkarmayı hedefliyoruz. Astana'yı çok fazla duymadım ama takım oyununu iyi oynuyorlar. Birkaç bireysel yeteneği var. Şampiyonlar Ligi'nde maçlar kolay geçmiyor. Yarın da zorlu olacak ama biz kendi futbolumuzu oynayacağız." dedi.