Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Balıkesirspor'un siyaset üstü bir kurum olduğunu belirterek, "Balıkesirspor'a kimsenin küsmeye hakkı yoktur. Bu en alttan tutun da en üstteki mülki erkâna kadar. Valimizi, belediye başkanımızı, komutanlarımızı ve şehirde yaşayan mülki erkânımızı antrenmanlarımıza bekliyoruz. Camianın bütünlüğünü istiyoruz. Yönetimimiz yalnız kalmasın. Balıkesirspor sadece bu yönetimin takımı değil, bütün Balıkesir'in takımı." dedi.

Teknik Direktör Sözeri, Ali Hikmet Paşa Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında, PTT 1. Lig'de geride kalan üç haftayı değerlendirdi. Balıkesirspor'un sezon öncesi 14 transfer yaptığını belirterek, yeni bir takım oluşturduklarını bildirdi. Süper Lig'den düşen takımların bu sendromu yaşadığını ifade eden Sözeri, "Çünkü oranın ekonomisi ile PTT 1. Lig'in ekonomisi çok ayrı. Oyuncu kadrosunu yenilemek zorunda kaldık. Böyle bir kadro ile yola çıktık. İlk üç haftada takım, tam olarak yerine oturmadı. Tam olarak memnun olduğum söylenemez. Zamanla takımdaki mücadele oturacak." dedi.

Balıkesirspor'un ait olduğu Süper Lig'e dönmesi halinde bunun şehir için bir kazanç olacağını belirte Sözeri, insanların birbirlerine şahsi sebeplerden dolayı kırılabileceğini vurguladı: "Ancak Balıkesirspor'a kimsenin küsmeye hakkı yoktur. Bu en alttan tutun da en üstteki mülki erkâna kadar. İnşallah mesajlarım doğru ve pozitif algılanır. O insanları da valimizi, belediye başkanımızı, komutanlarımızı ve şehirde yaşayan mülki erkânımızı hep antrenmanlarımıza bekliyoruz. Onlar da bu işin içinde olursa, taşın altına beraber elimizi, gövdemizi sokarsak bu takımın da başarısız olma gibi bir lüksü yoktur. Başarılı olur ve ait olduğu yere döner."

Kendisine yöneltilen bazı eleştirilere de cevap veren Erkan Sözeri, herkesin teknik anlamda bir düşüncesi olduğunu söyledi. Takımdaki oyuncularının sabırlı olmasını isteyerek, "Zaten başarılı gittiğiniz sürece takımı kolay kolay bozamazsınız. Bunu oyuncularım da biliyor, biz de biliyoruz. Takımdaki bütün oyuncularıma şans vereceğim. Sistemin içinde tutmak için de zaman zaman bazılarını kadroya alacam. Oyuncularım bunun bilincindeler. Oyuncularımın hakkaniyet konusunda da çok sıkıntılı olduklarını düşünmüyorum, çünkü bu konuda çok hassas davranıyoruz. Kötü oynayan oturacak, iyi oynayan devam edecek. Oyunun kuralı bu. Başarı için böyle olması gerekiyor. İnşallah bunu takıma yerleştireceğiz. Oyuncularımızın performansı nedeniyle teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Sözeri, milli maç sebebiyle lige verilen bir haftalık arada, cumartesi günü Bursaspor ile deplasmanda özel bir maç yapacaklarını duyurdu.