Spartak Moskova Genel Müdürü Roman Ashabadze, takım hocası Murat Yakın ile ilgili basına bazı açıklamalarda bulunan oyuncu Aras Özbiliz’e para cezası verileceğini açıkladı.

Rus basınında yer alan haberlere göre Aras Özbiliz, Ermeni olduğu için Türk asıllı hocası Murat Yakın tarafından oynatılmadığı yönde açıklamalarda bulunmuştu. Yine aynı haberde Özbiliz’in açıklamalarına göre antrenörü Yakın, 24 Nisan’da kendisine kadro dışı bırakıldığını söylemişti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan takımın Genel Müdürü Ashabadze, Özbiliz ile ciddi bir görüşme yaptıklarını söyledi. Ashabadze, "Aras kontratını ihlal etti ve bu yüzden ciddi para cezasına çarptırılacağını öğrendi. Özbiliz haksız olduğunu, duygusal davrandığını kabul etti ve bu yüzden cezasını çekmeye hazır olduğunu söyledi. Ayrıca Özbiliz, kendisinin yaptığı açıklamaların basın tarafından çarpıtıldığını söyledi." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili takım hocası Yakın ile de bir görüşme yapacaklarını belirten Ashabadze daha sonra ortak bir karar vereceklerini söyledi.

Öte yandan basında çıkan haberleri yalanlayan Özbiliz, takım arkadaşları ile ilgili bir açıklamasının olmadığını iddia etti. Türkiye doğumlu olduğunu ve akrabalarının hala Türkiye’de yaşadığını söyleyen Özbiliz, "Çok sayıda Türk arkadaşlarım da var. Bu yüzden milliyetçilik ile ilgili bir durum yok. Galiba gazeteci kendi fikirlerini benim fikirlerim gibi sundu." diye konuştu.

Geçen sene mayıs ayında sol dizinin ön çapraz bağlarının kopması sonucunda iki kez ameliyat olan Özbiliz, uzun süredir takımdan ayrı kalmıştı. Tedavisini tamamlayan Özbiliz, antrenmanlara dönmesinin ardından hocası Murat Yakın tarafından kadrodan çıkartılarak A2 takımına gönderilmişti.
2013 yılında Spartak Moskova takımına gelen Özbiliz, toplamda 27 maça çıkarken 3 gol atarak bir asist yapmıştı. Sakatlanan ve ameliyat olan genç futbolcu 2014 – 2015 sezonunda henüz maçlarda forma giyme şansı bulamadı.