Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli milli boksör, yarım kalan spor kariyerine burada devam etmek istiyor.

Şam Üniversitesi İktisat Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken can güvenliği olmaması nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan Abdülkerim Omar (25), ailesinin Kahramanmaraş'ta kiraladığı evde yaşamını sürdürüyor.

Çalışmalarını 12 Şubat Stadyumu'ndaki spor tesislerinde antrenör Ahmet Avcı yönetiminde gerçekleştiren Omar, tek hayalinin kendilerine kardeşlik elini uzatan Türkiye adına müsabakalara katılmak olduğunu belirtiyor.

Omar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce sığındığı Türkiye'de kısa sürede Türkçe konuşmaya başladığını söyledi.

Türkiye'de kendilerine gösterilen misafirliğin dünyaya örnek olması gerektiğini dile getiren Omar, şunları söyledi: "Ben Suriye'de 9 yaşında boks yapmaya başladım. Milli takıma seçildim ve yurt dışında ülkeyi temsil ettim. Suriye'de iç savaş çıkınca Türkiye'ye geldim ve 1 buçuk yıldır burada yaşıyorum. 12 Şubat Satadyumu'nda antreman yapmak için izin istedim bana kapılarını açtılar. Türk hocalardan çok şey öğrendim, bana her türlü imkanı verdiler. Kendi sporcularından ayırmadılar hep ilgi gösterdiler."

Türkiye'nin gösterdiği misafirperverlikten ötürü Türk Milli Takımı'na girip Türkiye adına müsabakalara gitmeyi çok istediğini dile getiren Omar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a  teşekkür etti.

Antrenör Ahmet Avcı ise kendilerine gelerek Suriye'de milli boksör olduğunu söyleyen ve yardım isteyen Omar'a kapılarını açtıklarını ve yaklaşık 1 yıldır solonda birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Omar'ın tecrübelerinin yok olmaması için gayret gösterdiklerini kaydeden Avcı, "Sporcunun Türk milli sporcu olması talebinin ona bunun mümkün olmadığını ama ileriye dönük ne olacağını bilmediğimizi söyledik. Şuanda solonumuza geliyor ve antremanlarını yapıyor. Yumrukları güzel, fiziği uygun eğer değerlendirilebilirse başarılı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.