PTT 1. Lig’de Vartaş Elazığspor karşısında alınan 2-2 beraberliğin ardından üçüncülüğe gerileyen Kardemir Karabükspor’da taraftarlar, antrenmanda futbolculara tepki gösterdi.
Geçen hafta sahasında 2 puan kaybederek sırlamada üçüncülüğe gerileyen Kardemir Karabükspor hafta sonunda sahasında karşılaşacağı Adanaspor maçının hazırlıklarını Hasan Doğan Tesisleri’nde sürdürdü. Teknik Direktör Yücel İldiz yönetiminde yapılan antrenman öncesinde Mavi Ateş Taraftarlar Derneği üyesi yaklaşık 200 taraftar idman sahasına gelerek futbolculara tepki gösterdi. Emniyet güçleri de çıkabilecek olaylar karşısında tesislerin çevresinde önlem aldı.
Kulüp Başkanı Ferudun Tankut’un da izlediği antrenman sırasında taraftarlar, futbolcuları alkışlayarak, "Ne kadar şampiyonluk diye bağırsak kursağımızda kalıyor", "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese", "Süper Lig gelmezse katliam çıkar", "Başkan bunları odunla döv" tezahüratlarında bulundu. Taraftarların yanına gelen futbolculardan İzzet Yıldırım ve Murat Akın, taraftarlara Süper Lig’e çıkacaklarının sözünü verdiler. Teknik ekip ve futbolcular antrenmanı tamamlayıp tesislerden ayrıldıktan sonra taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.
Mavi Ateş Taraftarlar Dernek Başkanı Erol Ünlü, şampiyonluğa oynayan takımlarının son 5 haftada 6 puan aldığına söyleyerek, “Şampiyonluğa oynayan bir takımın alacağı puanlar bunlar değil. Son 3 hafta kala şans elimize geçmişken Vartaş Elazığspor’la berabere kalarak sıralamada Üçüncülüğe geriledik. Bu maçı ve kalan 2 maçımızı kazanmış olsaydık diğer maçların sonucu ne olursa olsun biz Süper Lig’de olacaktık. Bu konumda hiçbir şehir bu takımın bu başarısızlığını kabul edemez. Mavi Ateş taraftarı bunu kabul edemiyor. Burada tepkiden çok moral vermek istedik ama tepkileri önlememiz mümkün değil. Futbolcuların yenilmesine veya berabere kalmasına kızmıyoruz, biz oynanan futboldan memnun değiliz. Biz buna tepkiliyiz. 5-0, 2-0 yenilebilirsiniz ama top oynanmıyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar basiretsiz futbol oynayamaz. Şampiyonluk sözünü takımdan istiyorduk ama yanımıza gelmediler” dedi.