Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Mustafa Şavluk, Denizlispor Başkanı oldu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılan Kongreye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu ve kongre üyeleri katıldı. Kongrede eski Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay ile Denizlispor Âkil Adam Heyeti Başkanı Abdülkadir Uslu arasında kulübün borçlandırıldığı iddiaları konusu üzerinde sert tartışmalar yaşandı.

ESKİ BAŞKAN URKAY'DAN' ÂKİL ADAM USLU 6 MİLYON LİRA İSTEDİ' İDDİASI

Eski Başkan Urkay hakkındaki iddialar üzerine söz alarak, "Benim verilmedik bir tek kuruş hesabım olmaz. Eğer 1 lira kulübü borca soktuysal çıkar Çınar Meydanı'nda beynime kursun sıkarım bu kadar net söylüyorum. Bunlar demagoji yapıyor. 'Abdülkadir Uslu'yla telefonla görüştüm 24 milyon lira borcu var bu kabulümdür' dedim. Borcun altına imza atacağım. Bütçe içinde bu borç tasfiye edilecek. Aynen bana söylediği söz şudur; '6 milyon bana para verir misin?' demiştir. Budur yani." dedi.
Bu sözler üzerine sinirlenen Denizlispor Âkil Adam Heyeti Başkanı Uslu, "Bu büyük bir iftiradır. Ben 40 senedir bu kamuoyunun önündeyim. İhracatçılar meclisi başkanlığı, sanayi odası başkanlığı yaptım. 25 senedir organize sanayi odası başkanlığı yapıyorum. Milyonlarca dolar yatırıma imza atmış adamım. Benim hakkımda şimdiye kadar kimse bir şey söyleyemedi. Söylediğini ispat etmeyen şerefsizdir." diye cevap verdi.

Urkay'ın "Aynen iade ediyorum." sözleri üzerine Uslu, "Ben senden nasıl 6 milyon lira para isterim? Terbiyesizliğe bakın. Böyle bir şey olabilir mi? 40 senedir kamuoyunun önündeyim. Kim demiş bana bunu ya? Kim diyebilir? Herkes haddini bilsin. Getirsin 20 milyon lira takımı verelim. Bundan çektiğimiz kadar hiç bir şeyden çekmiyoruz." ifadelerini kullandı. Tartışma sonunda Urkay, Uslu'nun Denizlispor'dan alacağı altı milyon lira alacağını istediğini belirterek açıklamasını düzeltti.

Tartışmaların ardından seçime geçildi. Kongrede bir konuşma yapan Şavluk, "Denizlispor hepimizin ortak paydası. Ben buraya Denizlispor'a olan borcumu ödemeye geldim. Borçsuz kulüp yoktur.Biz bunu tabana yayarak, halkımızın desteğini alarak başarılarla Süper Yig hedefiyle gireceğiz." dedi. Tek listeyle girilen seçimde BDDK, Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Şavluk, Denizlispor'un yeni başkanı oldu.

Şavluk'un yönetim kurulu isimleri şöyle; Mustafa Üstek, Mehmet Ekizler, Süleyman Gedik, M. Ali yılmaz, Melih Yanık, Ertuğrul Devecioğlu, Taner Atilla, Fatih Karahan, Ali Taşevli, Mehmet Uz, Burç Çiçek ve Beytullah Karafil.