Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Royal Gaziantep Basketbol, Zirve Üniversitesi ve KRM Bako Spor yöneticileriyle bir araya gelerek kulüplerden tam destek aldı.

Gaziantep’te gerçekleşen görüşmede Erdenay, Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı Asbaşkanı Cihan Dağcı, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıpoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Boray Dai ve Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Emre Nakıpoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak da yer aldı.

Türkiye Basketbol Ligi’nin bu seneki heyecanı ve kalitesinin çok yükseldiğini belirten Taner Nakıboğlu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kulüplerin gelirlerin arttırılması çabasını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Royal Halı Gaziantep olarak bu istikrarın sürmesini belirten Taner Nakıboğlu, önümüzdeki dönemlerde Avrupa kupalarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerinin altını çizdi.

Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Emre Nakıpoğlu, Türkiye Basketbol 3. Ligi’nin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, okullarında basketbola her geçen gün ilginin arttığını, basketbola sosyal sorumluluk anlamında yaklaştıklarını bu bağlamda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun iletişim odaklı ve istikrarlı yaklaşımından memnun olduklarını, basketbola olan yatırımlarına bu yıl da hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

İlgili görüşmelerde Harun Erdenay, Royal Halı Gaziantep’in Türkiye Basketbol Ligi’nin önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak bu sezon basketbola yaptıkları katkı ve yatırımların uzun soluklu olmasını dilediğini ve bu şehirde basketbolun daha sevilen ve uygulanan bir spor dalı olması için kulüple her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmeler sonrasında Erdenay, Zirve Üniversitesi Rektörlüğü ve spor tesislerini de ziyaret etti. Erdenay, Gaziantep ili ziyaretini KRM Bako Spor Kulübü Başkanı Erdal Culban ile görüşerek tamamladı. Culban, Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin Gaziantep’e önemli katkısı olduğunun altını çizerken, Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin gelirlerinin ve izlenme oranlarının arttırılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönündeki görüşlerini dile getirdi.

Erdenay, Kadınlar 2. Ligi’nin önümüzdeki dönemden itibaren gelirlerin yükseltilmesi, marka bilinirliğinin arttırılması için kulüpler ile beraber iletişim içerisinde olarak, kulüplerin önerileri doğrultusunda sadece bu lige özel projeler üretmek istediklerini söyledi.