Katılımcıların yer çekimine meydan okuduğu ve yaklaşık 30 metre yükseklikten 85 km hızı bulan atlayışların gerçekleştiği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 2016 sezonu bu hafta sonu başladı. Teksas’ta bulunan Possum Kingdom Gölü’nde kurulan 28 metrelik platformdaki mücadeleden erkeklerde Meksikalı Jonathan Paredes, kadınlarda da Avustralyalı Rhiannan Iffland sürpriz birincilikle ayrıldı. Erkeklerde son şampiyon Gary Hunt ise yarışı dördüncülükle tamamladı.
Üç saniye süren atlayış sırasında en ufak konsantrasyon kaybının sporculara zorlu anlar yaşattığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nın 2016 sezonu Teksas Possum Kingdom Gölü’ndeki yarış ile başladı. Sürpriz sonuçların yaşandığı mücadelede erkeklerde Meksikalı Jonathan Paredes ilk sırayı alırken, ikinciliği Britanyalı Blake Aldridge ve üçüncülüğü de Çek Michal Navratil elde etti. Son altı senede beş kez şampiyonluğa ulaşan Gary Hunt ise sezona istediği gibi başlayamadı ve dördüncülük ile yetindi.
Kadınlarda da Avustralyalı Rhiannan Iffland birinci olurken, Amerika Birleşik Devletleri’nden Cesilie Carlton ikinci ve Avustralyalı Rachelle Simpson da üçüncü sırada podyuma çıkmayı başardı. Yarışmacılar 28 metre yüksekliğe kurulan platformdan atladıktan sonra yaklaşık 85 km hıza ulaşarak suya girdiler. Yarışmada kusursuz atlayışların yanı sıra sporcuların iniş sırasında sergilediği hareketlerin zorluğu da puanlamaya etki etti.
Teksas’ta gerçekleşen ilk yarış sonunda ise Jonathan Paredes, 200 puan ile genel klasmanda liderliğe oturdu. Onun ardından 160 puanla Blake Aldridge ve 130 puanlı Michal Navratil sıralandı. Kadınlarda da Rhiannan Iffland, 200 puanla genel klasmanda birinci sırada kendine yer bulurken, Cesilie Carlton 160 puanla ikinci ve Helena Merten 130 puanla üçüncü oldu.
Red Bull Cliff Diving Serisi’nin ikinci yarışı 18 Haziran 2016 tarihinde Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleşecek.