Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena'da çim serme işlemi başladı.

Özlüce Tesisleri'nde hazırlanan çimler önceki akşam kesilerek gece Timsah Arena’ya taşındı. Sabah saat 08.00 itibariyle ise çim serme işlemi başlatıldı. 16 bin parça halinde taşınacak çimler, günde bin metrekare serilerek en geç 8 günde bitirilecek. Bakımlarının ardından bir ay içerisinde Timsah Arena, maç yapmaya müsait hale gelecek.

Çim serme işlemi hakkında bilgi veren Bursaspor Çim Uzmanı Muhittin İpek, çimleri gece Timsah Arena’ya taşıdıklarını ve sabah saat 08.00 itibariyle serme işlemine başladıklarını dile getirdi. Başkan Recep Bölükbaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin dün yapılan çim kesme işlemini yerinde incelediğini hatırlatan İpek, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonra günde bin metrekare serim yapacağız. 8 gün sonra tamamen oyun alanının çimleri döşenmiş olacak. Bittikten sonra bir ay içinde futbol oynanabilecek. Bakımları yapılacak, yer değiştirdiği için çimlerin buraya adapte olabilmesi amacıyla besin değerleri vereceğiz. Hastalığa karşı ilaçlar gübreler kullanacağız. Bir ay içerisinde müsabaka yapmaya elverişli duruma gelecek."

Öte yandan, Timsah Arena’da zemin çalışmalarının yanı sıra çatı kaplama ve iç teşrifatla ilgili çalışmalar da devam ediyor.