Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu
Trabzonspor: İbrahim Demir, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Carl Medjanı, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Warıs Majeed, Oscar Cardozo
Balıkesirspor: Andrija Vukovic, Tomislav Glumac, Hasan Hatipoğlu, Abdülhamit Yıldız, Berkan Emir, Bülent Cevahir, Eray Ataseven, Aykut Çeviker, Muğdat Çelik, Isaac Promise, Ermin Zec.
Goller: Dk. 28 Aykut Çeviker (Balıkesirspor), Dk. 34 Carl Medjani (Trabzonspor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 33. haftasında Trabzonspor ile Balıkesirspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

Büyük umutlarla başladığı sezonda hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, bu sezon sahasındaki son maçında ligden düşmesi kesinleşen Balıkesirspor’u ağırlıyor. İlk 4 hedefi için sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan bordo mavililerin amacı taraftarına 3 puanla veda etmek.

Ligden düşmesi kesinleşen misafir takım ise prestij mücadelesi verdi.

Trabzonspor’da, kart cezalısı kaleci Hakan Arıkan ve Salih Dursun ile sakatlıkları bulunan Bosingwa, Aytaç, Yatabare, Deniz, Sefa ve hafta başında burnundan küçük bir operasyon geçiren Erkan Zengin maç kadrosunda yer almıyor.

Geçtiğimiz hafta Eskişehir deplasmanına götürülmeyen, bu maçta oynayıp oynamayacağı şüpheli olan Oscar Cardozo ise ilk 11’de sahaya çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, Hakan Arıkan’ın yokluğunda kalede genç eldiven İbrahim Demir’e görev verdi. Yanal, Bosingwa ve Salih Dursun’un olmaması nedeniyle de savunmanın sağında uzun süredir formaya hasret kalan Zeki Yavru’yu sahaya sürdü.

10. dakikada Mehmet’in sağdan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde Cardozo kafayı vurdu, ancak kaleci Vukovic topu kornere çeldi.

12. dakikada Mehmet Ekici sağdan çizgi kadar indi pasını ceza sahası içerisine aktardı, müsait pozisyondaki Waris kötü bir vuruşta topu yandan auta gönderdi.

25. dakikada çalımlarla sağdan ceza sahasına giren Mehmet Ekici topu arka direğe havalandırdı, Medjani’nin kafa vuruşuru kaleci Vukovic kornere yumrukladı.

28. dakikada Trabzonspor defansının hatasıyla kaptılaran topla ceza sahası önünü inen Muğdat pasını soldaki Aykut Çeviker’e aktırdı, bu futbolcunun plase vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan filelere gitti: 0-1.

34. dakikada Yusuf’un şutunda üst direğe çarpıp kali çizgisinden seken topa kaleci Vukovic ile yükselen Medjani kafayla filelere gönderdi: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.