Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih, Bosingwa, Aykut, Musa, Fatih Atik, Sefa, Özer, Mehmet, Yusuf, Oscar Cadozo
Medicana Sivasspor: Korcan, Cicinho, Costa, Ümit, Ziya, Kadir, Adem, Burhan, Taouil, Aatıf, Batuhan
Goller: Dk. 20 (Pen.) Oscar Cardozo (Trabzonspor), Dk. 43 Taouil (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Sefa, Dk. 26 Yusuf (Trabzonspor)

Süper Lig’in 17. haftasında Trabzonspor ile Medicana Sivasspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun ilk yarısını 6’ncı sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıdaki ilk sınavını Sivasspor karşısında veriyor.

Bordo mavililerde, Afrika Kupası nedeniyle milli takım kampında olan Constant, Yatabare ve Medjani ile cezalı Mustafa Akbaş’ın yanı sıra Onur Kıvrak, Deniz Yılmaz, Fatih Öztürk, Papadopoulos, Belkalem, Waris ve devre arasında Akhisar Belediyespor’dan transfer edilen Uğur Demirok sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Eksiklerin fazlalığı nedeniyle bordo mavililerin esame listesindeA2 takımın Oğuzhan ve Mertcan’ın da bulunduğu 17 futbolcu yer aldı.

Ara transferde PTT 1. Lig ekibi Kayserispor’dan kiralanan tecrübeli kaleci Hakan Arıkan, bordo mavili forma altında ilk maçına çıktı. Bordo mavililerin, dün imza attırdığı bir diğer yeni transferi Erkan Zengin de 17 kişilik kadroda yer aldı. Antrenman eksiği nedeniyle bu maçın kadrosunda olması beklenmeyen tecrübeli futbolcunun eksiklerin çokluğu nedeniyle kadroya alındığı öğrenildi.

Misafir takım Sivasspor'da ise kırmızı kart cezalısı olan Hakan Arslan karşılaşmada görev almıyor.

Trabzonsporlu taraftarların sezonun ikinci yarısında kendi sahalarındaki maça ilgisi bir hayli fazlaydı. Sezonun ilk yarına kıyasla tribünlerin daha fazla dolu olmasında yönetimin bilet fiyatlarındaki indirimi de etkili oldu. Tribünlerin büyük kısmın dolduran bordo-mavili taraftarlar, takımlarını destek oldu.

16. dakikada Cicinho’nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Aatif şutunu attı, top az farkla yandan auta gitti.

17. dakikada soldan ceza sahasına giren Musa topu kale içerisine gönderdi, Yusuf’un ıskaladığı topa kaleci dokundu, meşin yuvarlağı defans uzaklaştırdı.

20. dakikada ceza sahası içerisindeki pozisyonda Taouil’in topa elle dokunduğu gerekçesiyle verilen penaltıyı kullanan Cardozo yerden vurdu ve meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0

39. dakikada Özer’in soldan kullandığı köşe atında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Yusuf’un şutunda meşin yuvarlak üst direktör döndü. Sivasspor defansının uzaklaştıramadığı topu altıpasın sağ tarafında önünde bulan Oscar Cardozo yerden pasını Mehmet Ekici'ye veriyor. Mehmet Ekici sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top önündeki Cicinho'dan geri dönüyor. Boşta kalan topu önünde bulan Yusuf, pasını kale içerisine aktardı. Kale önünde Musa dokunda, bu kez kaleci Korcan topu kornere attı.

42. dakikada Mehmet Ekici’nin uzaktan şutunda defanstan seken top, yah direği yalayarak kornere gitti.

43. dakika Aatif’ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla Batuhan Karadeniz, pasını Mehdi Taouil'e aktardı. Taouil altıpas önünde kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra sağ ayağı ile düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.