Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Süleyman Özay
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Musa Nizam, Aykut Demir, Jose Bosingwa, Salih Dursun (Dk. 31 Mustafa Akbaş), Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı, Fatih Atik, Erkan Zengin, Oscar Cardozo
Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Anıl Karaer, Caner Osmanpaşa, Emre Öztürk, Cenk Ahmet Alkılıç, Barış Memiş, Royston Drenthe, Mehmet Akgün, Yasin Pehlivan, Edinho, Necati Ateş
Goller: Dk. 22 Mehmet Ekici, Dk. 45+1 Oscar Cardozo (Trabzonspor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 18. haftasında Trabzonspor ile Kayseri Erciyesspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısı ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Süleyman Seba Sezonu’nun ikinci yarısına sahasındaki 3-1’lik Sivasspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, 18. haftada evinde Kayseri Erciyespor’u ağırlıyor. Bordo mavililerde Afrika Kupası nedeniyle milli takım kamplarında olan Yatabare, Medjani, Constant, cezalı Yusuf Erdoğan’ın yanı sıra Belkalem, Waris, Uğur Demirok, Fatih Öztürk ve Onur Recep Kıvrak sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almıyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası’ndaki Keçiörengücü maçında sakatlanan ve bu maça yetişip yetişmeyeceği belirsizliğini koruyan Mehmet Ekici ise ilk 11’de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Deniz Yılmaz da 18 kişilik kadroda yer aldı.

Trabzonspor’un geçtiğimiz gün sezon sunana kadar Kayseri Erciyesspor’a kiraladığı futbolcusu Serdar Gürler de yeni takımının 18 kişilik kadrosunda kendisine yer buldu. Misafir takımın ilk 11’nde forma giyen Barış Memiş ve Caner Osmanpaşa da daha önce Trabzonspor’dan yolu geçen futbolculardı.

5. dakikada Necati Ateş’in sol çaprazdan kaleye gönderdiği top kaleci Hakan Arıkan’da kaldı.

13. dakikada Özer Hurmacı’nın ceza sahası önünden şutunda yerden seken top kaleci Gökhan Değirmenci’nin ellerinde kaldı.

19. dakikada Özer Hurmacı’nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Ekici yerden vurdu, kaleci Gökhan topu iki hamlede kontrol etti.

22. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan kendisinin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullana Mehmet Ekici, meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0.

25. dakikada Drenthe’nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top yan ağarlarda kaldı.

28. dakikada rakibi ile çarpışan Salih Dursun yerde kaldı. Maça devam edemeyen başarılı futbolcu sedye ile ambulansa alındı, daha sonra da hastaneye götürüldü.

30. dakikada sağ kanattan Trabzonspor savunması arasına çok hızlı bir şekilde giren Cenk Ahmet pasını Edinho’ya aktırdı, sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Edinho'nun yerden vuruşunda top yandan auta gitti.

45+1. Dakikada Bosigwa’nın sağdan ortasına alı pas içerisinde kafayı vuran Oscar Cardozo topu filelere gönderdi: 2-0.

Kalan uzatma anlarında başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.