Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal ile yönetim arasındaki anlaşmazlık yeni sezon öncesinde kadro dışı bırakılan Kevin Constant'ın affıyla zirve yaptı.

Trabzonspor'da Ersun Yanal ile yönetim arasındaki fikir ayrılığı son bir aydır sıkça gündeme gelirken, bordo mavili takımda şimdi de teknik direktör Ersun Yanal ile kadro dışı bıraktığı Kevin Constant'ın affıyla ilgili çıktı.

Teknik direktör Ersun Yanal, kadro dışı bıraktığı Kevin Constant'ı yeni sezon öncesinde affetmeyince, devreye yönetim girdi. Sporx'in haberine göre Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve sportif direktör Süleyman Hurma, Yanal'dan 28 yaşındaki Gineli futbolcuyu yeni sezon öncesinde affetmesini ve kamp kadrosuna almasını istedi. Ancak bu gelişme bordo mavili takımda adeta krize yol açtı.

"CONSTANT KAMPA GELİRSE, BEN KAMPTA OLMAM"

Ersun Yanal, Constant'ı affetmek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyince, yönetim tecrübeli teknik adamı kararından vazgeçirmeye çalıştı. Yanal, yoğun talepler üzerine yönetime, "Constant kampa gelirse, ben kampta olmam" şeklinde çıkış yaptı. Yanal'ın bu tepkisi bordo mavili takımda karşılıklı iplerin kopmasına neden oldu.

Haberde ayrıca, Trabzonspor'da son gelişmeler üzerine yeni sezon öncesinde Yanal ile yolların ayrılması fikrinin oldukça ağır basmaya başladığı da belirtilirken, Yanal ile sezon içerisinde olası fikir ayrılıkları ihtimali üzerine şimdiden el sıkışarak yolları ayırmanın planlarının yapılmaya başlandığı ifade edildi.

İLK ADAY SHOTA ARVELADZE

Bordo mavili yönetimin, Ersun Yanal'a veda etmesi halinde takımın başına getireceği ismi de bulduğu iddia edildi.

Kayserispor ve Kasımpaşa'yı çalıştıran, futbolculuk kariyerinde ise Trabzonspor forması giyen Shota Arveladze, Trabzon'u yakından tanıdığı için yönetim Gürcü ismi takımın başına geçirmeye oldukça sıcak bakıyor.

Yanal ile kopma noktasına gelen Trabzonspor'da önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.