2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında Türkiye, İzlanda ile Konya'da karşı karşıya gelecek.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki onuncu ve son maçında bu akşam İzlanda ile Konya'da karşılaşacak. Konya Torku Arena'da saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak.

Ay yıldızlı ekibimizde Burak Yılmaz dışında eksik bulunmazken, Türkiye’de olası play off öncesi 5 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Ay yıldızlı ekipte Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Ozan Tufan, Arda Turan ve Şener Özbayraklı bugün oynanacak İzlanda maçında sarı kart görürlerse play off ilk maçında görev yapamayacaklar.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO2016-Fransa) Elemeleri A Grubu'nda Türkiye, gruptaki son maçında bu akşam İzlanda'yı konuk edecek. Milliler, İzlanda'yı yener Kazakistan da Letonya'yı mağlup ederse 2016'ya en iyi 3. olarak direkt gidecek.

A Milli Futbol Takımı'nın, İzlanda'yı yenmesi ya da rakibiyle berabere kalması durumunda play off turuna katılım hakkı kazanacak. Ay yıldızlılar, rakibine mağlup olması halinde ise play off'a kalabilmek için Hollanda'nın evinde Çek Cumhuriyeti'ne puan kaybetmesini bekleyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Stat: Konya Torku Arena
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya Futbol Federasyonu)
Türkiye: Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Serdar Aziz (Bursaspor), Hakan Balta (Galatasaray), Caner Erkin (Fenerbahçe), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Arda Turan (Barcelona), Cenk Tosun (Beşiktaş)
İzlanda: Ögmundur Kristinsson (Hammarby), Birkir Már Sævarsson (Hammarby), Ragnar Sigurdsson (FK Krasnodar), Kári Árnason (Malmö), Gylfi Thór Sigurdsson (Swansea City), Ari Freyr Skúlason (OB Odense), Jóhann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic), Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City), Theódór Elmar Bjnarnason (Danish club AGF), Alfred Finnbogason (Olympiakos), Kolbeinn Sigthórsson (Nantes)

A Grubu'nda oynanacak günün diğer maçlarında yine TSİ 21.45'te Hollanda ile Çek Cumhuriyeti, Letonya ile Kazakistan karşı karşıya gelecek.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu son puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M A Y P
1. İzlanda 9 6 2 1 17 5 20
2. Çek Cumhuriyeti 9 6 1 2 16 12 19
3. Türkiye 9 4 3 2 13 9 15
4. Hollanda 9 4 1 4 15 11 13
5. Letonya 9 0 5 4 6 18 5
6. Kazakistan 9 0 2 7 6 18 2