İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında şehre kazandırdığı Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki buz sporları salonu, yüksek standartları dolayısıyla Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakalarına evsahipliği yaptı.

Dün yapılan final müsabakasıyla sona eren Türkiye ile birlikte yedi ülke takımının yer aldığı klasman maçlarında, 10 gün boyunca İzmir’de buz hokeyi heyecanı yaşadı. Milli takımı yalnız bırakmayan İzmirliler, salonun tribünlerini doldurdu. İzmirli taraftarların da desteğiyle oynadığı beş maçı galibiyetle tamamlayan Türkiye, namağlup olarak çıktığı final maçında Kuzey Kore ile mücadele etti. Normal süresi 3-3 biten maçta, uzatmalarda yediği golle 4-3 mağlup oldu ve şampiyonayı ikinci tamamladı, Kuzey Kore şampiyonluğu elde etti.

Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde Türk milli takımının kupasını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan verdi. Aydoğan, son dakikada yedikleri gol sebebiyle üzgün olan milli oyuncuları teselli etti. Kuzey Kore’nin kupasını ise İzmir Valisi Mustafa Toprak verdi. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Temsilcisi Eric Wilson, şampiyona boyunca yaptığı güzel evsahipliği için İzmir’e teşekkür etti.