Türkmenistan'da bağımsızlığının 24. yıldönümünü etkinlikleri kapsamında, at koşusu yarışı düzenlendi. Türkmen halkının büyük ilgi gösterdiği at yarışları etkinliğine, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da katıldı.

Başkent Aşkabat'a yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Uluslararası Atçılık Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören kapsamında 7 ayrı kategoride at yarışları yapıldı. Halk tarafından büyük ilgiyle izlenen etkinlikte toplam 70 at yarıştı. 7 kategoride düzenlenen yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Yarışlarda birinci olan jokeylere son model lüks araba hediye edildi.

Türkmen "Ahal-Teke" atlarına düşkünlüğü ile bilinen Devlet Başkanı Berdimuhamedov, at yarışları izledikten sonar tören alanından ayrıldı.

Törene, devlet erkanı yanı sıra Türkmenistan’da bulunan yabancı misyon şefleri ile birlikte yurtdışından davet edilen çok sayıda yabancı konuk da katıldı.
Türkmen atları güzellikleri ve kısa mesafeli yarışlardaki hızlarıyla biliniyor. Asırlardır Ahal-Teke atlarının cinslerini korumayı başaran Türkmenler, atların yetiştirilmesine de büyük önem veriyor.

27 Ekim Bağımsızlık Bayramı'nın 24. yılını kutlayan Türkmenistan'da dün geniş katılımlı resmi bir tören düzenlenmişti.