Türk sporunun geleceği ve İzmir'in uluslararası tanıtımı adına büyük önem taşıyan U12 İzmir Cup, Altınordu'nun Selçuk Efes Tesisleri'nde başladı. Turnuvanın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir'in uluslararası spor organizasyonlarıyla öne çıkmaya başladığını söyledi. Dünyanın dört bir yanından minik sporcuların mücadele ettiği İzmir Cup, daha ilk gününden renkli görüntülere ve keyifli mücadelelere sahne oldu.

İngiltere'den Avustralya'ya, Kırgızistan'dan Brezilya'ya geleceğin futbol yıldızları olarak gösterilen yüzlerce minik sporcu, U12 Cup için İzmir'de buluştu. Altınordu Futbol Kulübü'nün projelendirdiği, Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği turnuva için yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sporsever de seyirci olarak Selçuk Efes Tesisleri'ne geldi. U12 İzmir Cup'ın açılış töreni, takımların oyuncu ve antrenörlerinin tek tek podyuma davet edilmesiyle başladı. Türk futbolunun geçmişten günümüze birçok önemli isminin davet edildiği törene katılanlar arasında, FIFA İcra Kurulu ve UEFA Şeref Üyesi Şenes Erzik de yer aldı.

‘GENÇLERİMİZ İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ’

Ümit Aktan'ın sunuculuğunu yaptığı açılış töreninde konuşan Başkan Vekili Aydoğan, "Büyükşehir Belediyesi olarak her iyi organizasyonun, güvendiğimiz herkesin yanındayız. Gençlerimiz için her şeyi yapmaya hazırız. Artık İzmir, spor alanında uluslararası organizasyonlarla öne çıkmaya başladı. Bu turnuva da bunun en güzel örneği. Sayın Seyit Mehmet Özkan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

‘İYİ BİREY, İYİ VATANDAŞ, İYİ SPORCU’

FIFA İcra Kurulu Üyesi Erzik ise U12 İzmir Cup projesinin önemine değinerek, Türk sporunun geleceği adına çok başarılı bir etkinliğe imza atıldığını söyledi. Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan da sporcu ve seyircilere, Altınordu Kulübü ile özdeşleşen, "İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu" sloganını Türkçe ve İngilizce tekrarlattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Arif Koşar da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Törenden sonra turnuvanın başlama vuruşunu Şenes Erzik yaptı. İspanya’dan Athletic Bilbao, Portekiz’den Porto ve Hollanda'dan Ajax gibi dev kulüplerin misafir edildiği U12 İzmir Cup karşılaşmaları, sekiz grupta yapılıyor. Gruplarda şu takımlar yer alıyor:

Erkan Velioğlu Grubu: Altınordu, 1860 Münih, AEK, Sheffield United, Balçova Yaşamspor.
Süleyman Seba Grubu: Porto, Beşiktaş, Augsburg, Dinamo Kiev, Amity FC, Bucaspor
Metin Oktay Grubu: Athletic Bilbao, Galatasaray, Wattenscheid, Brondby, Ariston Ruse, Bornova.
Gode Cengiz Grubu: PSG, Fenerbahçe, Vitesse, Nordsjaelland, Hammarby, Karşıyaka.
Mustafa Türel Grubu: Ajax, Trabzonspor, Nürnberg, Admira Wacker, Korriku, İzmirspor.
Şakir Kuruş Grubu: Aspire Academy, Kasımpaşa, Werder Bremen, Panathinaikos, Eskişehirspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor.
Mustafa Denizli Grubu: Borussia Mönchengladbach, Bursaspor, Hagi FA, Gabala, Nur FC, Altay
Gürsel Aksel Grubu: Başakşehir, Twente, Vestia, Hoffenheim, Göztepe.