Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı nedeniyle kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7. Uluslararası Efsane Atlet İsmail Akçay Yol Koşusu, 48'i bayan toplam 224 sporcunun katılımıyla koşuldu.

40 dereceye yakın sıcakta koşan sporcular zor anlar yaşadı. Bazı sporcular bitiş çizgisinde fenalık geçirdi. Koşuyu bitiren bir sporcu fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yarışmada dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu verdi.

Altıeylül Belediyesi tarafından Olimpiyat Oyunları dördüncüsü Balıkesirli efsane maratoncu İsmail Akçay adına düzenlenen yol koşusunda erkeklerde Kenyalı Amos Kibitok, bayanlarda ise Yasemin Can birinci oldu. Toplam 12 kilometrelik koşunun startını Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından Balıkesir Atatürk Stadı önünden verildi. Yarışmaya Kenya, ABD, Etiyopya ve Moldova’dan da sporcular katıldı.

Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, efsane atlet İsmail Akçay ve diğer yetkililer katıldı. Yol koşusuna profesyonel sporcuların yanı sıra diğer vatandaşlar da katıldı. Erkekler kategorisinde 36.54.29'luk derecesiyle Kenyalı Amos Kibitok, ikinci Erzincan’dan Serkan Kaya, üçüncü ise Etiyopyalı atlet Argachew Assefa Tola oldu. Bayanlarda İstanbul'dan katılan Yasemin Can 42.38'lik derecesiyle birinci olurken, ikinci İstanbul’dan Özlem Kaya, üçüncü ise Antalya’dan Esma Aydemir oldu.

Toplam 12 kilometrelik parkurda yarışmak için Atatürk Stadı önünde toplanan sporcular burada bir süre antrenman yaptı. Hava sıcaklığının yaklaşık 40 dereceyi bulduğu yarışmada sporcular zor anlar yaşadı. Yarışmaya Bursa’dan katılan Aydın Özkan isimli sporcu yarışmayı tamamladıktan bir süre sonra fenalaştı. İlk müdahalesi sporcular tarafından yapılan sporcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Dereceye girenlerin ödül ve madalyaları Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vali Mustafa Yaman, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, efsane atlet İsmail Akçay, Büyükşehir Belediye Başkan vekil, İsmail Çoban ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından verildi. Ödül töreninin ardından protokol ve sporcular toplu fotoğraf çektirdi.