Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, uluslararası müsabakalara giden yabancı dil bilen hakem sayısının artması gerektiğini söyledi. Ataşbak, 23-25 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’ın Başkent’i Belgrad’da gerçekleştirilen 12. ETU Avrupa Poomse Şampiyonası’nda görev yapan Uluslararası Tekvando Hakemi Nurettin Avcı’yı makamında kabul etti. Avcı’nın 'turnuvanın en başarılı hakemi' seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ataşbak, uluslararası federasyonların yönetim, hakem ve teknik kurullarında daha çok Türk spor insanının bulunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin yurtdışında ‘lobi’ konusunda her alanda güçlü olması gerektiğinin altını çizen Ataşbak, şöyle devam etti: “Aynı zamanda bölge antrenörümüz olan Nurettin Avcı’nın Avrupa şampiyonasında turnuvanın en iyi hakem seçilmesinden gurur duydum. Uluslararası müsabakalara giden, yabancı dil bilen, bilgisayarı iyi kullanan hakem sayısını artırmalıyız. Olimpiyat Oyunları’na aday ülkenin yurtdışında da lobisinin güçlü olması gerektiğine inanıyorum. İşte o zaman Türkiye’nin hakları tam anlamıyla korunmuş olur. Dileğimiz, Nurettin Avcı gibi kendini geliştiren, sürekli yenileyen antrenör sayısının artmasıdır.”

Nurettin Avcı da, İl Spor Müdürü Ataşbak’a verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Türk hakemlerinin bilgi ve donanım olarak Avrupalı meslektaşlarından geri kalmadığını sözlerine ekledi.