Vehbi Emre & Hamit Kaplan Grekoremen Güreş Turnuvası Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başladı.

25 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla İstanbul’da organize edilen 33. Uluslararası Vehbi Emre & Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası’nda dünyanın güçlü güreş ülkelerinin önemli isimleri mindere çıkıyor.

RIZA KAYAALP: BU SENE DE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, bu sene de hedefinin Vehbi Emre Güreş Turnuvası’nda şampiyonluk olduğunu söyledi. Turnuva maçları öncesinde Cihan Haber Ajansı’na açklamalarda bulunan şampiyon güreşçi, "Öncelikli hedefimiz Avrupa Oyunları ve Dünya Şampiyonası’dır." diyerek şöyle konuştu:

"Seneye olimpiyatların vizesi var. Vehbi Emre Güreş Turnuvası öncesinde katıldığım şampiyonalardan rakiplerime puan vermeden kazandım. Bu sene kendimi iyi hissediyorum. Bu turnuva çok önemli. Birkaç ülkede turnuvalar iptal edildiği için birçok ülkeden katılım var. İyi rakiplerle hazırlık maçı yapacağız. Maçlarımı kazanarak her sene olduğum gibi bu sene de Vehbi Emre Güreş Şampioynası’nda şampiyon olmak istiyorum."

Bakü’de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nı küçük bir olimpiyat olarak nitelendiren Rıza Kayaalp, "Bakü’de ilk kez Avrupa oyunları düzenlenecek. Orada birinciler olimpiyat vizesi alacak. Aynı yerde aynı branşta sporcular mücadele edecek. Küçük bir olimpiyat gibi olacak. Sadece birinciler olimpiyat vizesi alacak. Hedefim olimpiyat vizesi almak." diye konuştu.