Eski futbolcu Ümit Karan, sporda rekabetin her zaman olacağını fakat düşmanlığın spora taşınmaması gerektiğini söyledi.

Galatasaray ve milli takımın eski oyuncularından Ümit Karan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Karan, renklerin kardeşliği adı altında bir araya gelen taraftar derneklerinin bu organizasyonunun tüm derneklere örnek olması gerektiğini belirterek, "Burada olmaktan ayrı bir mutluluk yaşıyorum, bir çok ilçe bir çok il gezdim fakat buradaki yaşam sevgi ve saygıyı hiçbir yerde görmedim. Burada bulunan dernek başkanlarımı tek tek tebrik ediyorum, çok iyi örnek olmuşlar inşallah diğer derneklerde görür. Bu örneğin devamını bekliyoruz futbolda tabi rekabet önemli fakat düşmanlığı taşımayacaksınız. Burada olmaktan çok mutluyum gururluyum her zaman desteğim bu konuda sonsuzdur." dedi.

Karan ayrıca 'Yeni sezonda gol kralı kim olur' sorusuna "Her halde ben olmam" diyerek esprili yanıt verdi.

Taraftar dernekleri adına konuşan Galatasaray Taraftar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, "Ümit Karan Galatasaray ve milli takımımız da gol kralı olmuş bir oyuncumuz. Kendisine bizleri kırmadığı için teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız renklerin kardeşliği adı altında birlik ve beraberliği sağlamak. Ülkemizde ki terör olaylarını da lanetliyoruz." diye konuştu.

Diğer yandan Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, 18 Eylül tarihinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar derneklerinin ortaklaşa düzenleyeceği 'Renklerin kardeşliği kan bağışı kampanyası'na Ümit Karan ve Telegol ekibini davet ettiğini söyledi.

Karan, kendisine verilen hediyeleri kabul ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirip forma imzaladı.