Tarihinde iki Avrupa şampiyonlar ligi şampiyonluğu bulunan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi E Grubu altıncı hafta mücadelesinde, deplasmanda son Sırbistan şampiyonu Partizan Vizura Beograd ile karşılaşacak. Sırbistan'ın SC Sumice Spor Salonu’nda yarın oynanacak mücadele Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, E Grubu’ndaki altıncı maçında Sırbistan şampiyonu Partizan Vizura Beograd ile karşılaşacak. İlk beş hafta sonunda 11 puan toplayan ve grupta lider durumda bulunan VakıfBank, rakibi karşısında İstanbul’da oynadığı ilk maçı 3-0 kazanmayı başarmıştı. 12’li Play-off turu öncesi gruptan lider olarak çıkmak için VakıfBank’a galibiyet yeterli olacak.

Grubun diğer maçında ise Nordmeccanica Piacenza evinde RC Cannes ile karşılaşacak. Altıncı maçlar öncesi grupta RC Cannes 9 puanla ikinci sırada yer alırken, Nordmeccanica Piacenza da 8 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Grupta galibiyeti bulunmayan Sırp temsilcisi Partizan Vizura Beograd ise 1 puanla dördüncü sırada.

Partizan Vizura Beograd maçı öncesinde değerlendirmede bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, takım olarak ligdeki performanslarını bu maçta da sürdürmek istediklerini belirterek, "Partizan karşılaşmasında ligde oynadığımız oyunu devam ettirmek istiyoruz. Son lig maçındaki konsantrasyonu sahaya yansıtacağız. Gruptan çıkmayı garantilemiş olsak da liderliği korumak için sahada olacağız ve bu bilinçle mücadele edeceğiz." diye konuştu.

VakıfBank’ın başarılı oyuncusu Carolina Costagrande ise grup liderliğini sürdürmeleri gerektiğini belirterek, kendileri için önemli bir maç oynayacaklarını söyledi. Carolina Costagrande, dikkatli olmaları gereken bir maç oynayacaklarını da belirterek, "Partizan deplasmanında dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü rakibimiz evinde çok daha iyi oynuyor. İstanbul’daki karşılaşmadan daha zor bir mücadele bizleri bekliyor. Biz de bunun bilincinde sahaya çıkıp en iyi sonucu alacağız." dedi.

E GRUBU

TAKIMLAR O G M P
Vakıfbank Istanbul 5 4 1 11
RC Cannes 5 4 1 9
Nordmeccanica Piacenza 5 2 3 8
Partizan Vizura Beograd 5 0 5 1

VakıfBank’ın grup maçlarında aldığı sonuçlar ve kalan maçının programı:
VakıfBank – Partizan: 3 - 0
Piacenza – VakıfBank: 0 - 3
VakıfBank – RC Cannes: 1 - 3
RC Cannes – VakıfBank: 0 - 3
VakıfBank – Piacenza: 3 - 2

Yarın
20.00 Partizan – VakıfBank