VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 12’li Play off turu ilk maçında son şampiyon Dinamo Kazan’ı 3-2 mağlup etti. Rusya’daki maçta VakıfBank’ta günün en skorer isimleri 24 sayı ile Sheilla Castro ve 20 sayıyla Carolina Costagrande oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 12’li Play off turunda VakıfBank, son şampiyon Dinamo Kazan’ı deplasmanda 3-2 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj yakaladı. St. Petersburg Spor Salonu’ndaki mücadeleye Costagrande, Robin, Naz, Vasileva, Rasic ve Sheilla – Gizem Karadayı(L) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, ilk seti 24-26 geride tamamladı. VakıfBank ikinci sette oyuna dönerek 25-21’le 1-1’i buldu. Üçüncü sette de rakibine şans tanımayan sarı siyahlılar 25-20 ile setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü seti ise 27-25’le kaybeden VakıfBank, tie-break setinin başında yakaladığı avantajı korumasını bildi. Son sette 15-7’yi bulan sarı siyahlılar, mücadeleyi 3-2 kazanarak tur için deplasmanda önemli bir galibiyet aldı.

VakıfBank’ta maçın en skorer isimleri 24 sayıyla Sheilla Castro ve 20 sayı kaydeden Carolina Costagrande oldu. Ayrıca Milena Rasic de takımı adına 17 sayı (4 blok) kazandırdı.

Karşılaşmanın rövanşı 19 Şubat Perşembe günü İstanbul’da oynanacak.

GUİDETTİ: RÖVANŞI DA KAZANIP YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Dinamo Kazan galibiyeti sonrası konuşan Başantrenör Giovanni Guidetti, yaptığı açıklamada, "İlk seti kaybetmemiz iyi olmadı, çünkü bu maçı 3-1 kazanabilirdik ve İstanbul’daki maç için durumumuzu kolaylaştırabilirdik. Ama sonunda iyi reaksiyon gösterdik, bu nedenle çok mutluyum. Dinamo Kazan’ın çok güçlü bir rakip olduğunu biliyoruz. Onlar da bugün çok iyi oynadılar. Ama biz çok iyi bir takım oyunu oynadık, blokta ve defansta iyiydik. İstanbul’daki maçı da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

Kazan deplasmanında 20 sayı kaydeden Carolina Costagrande ise yaptığı açıklamada, "İnanılmaz bir maçtı. Maça pek de iyi başlayamadık ancak pes etmedik ve birbirimize tutunarak maçı kazanmayı başardık. Fiziksel olarak da 5 seti göz önünde bulundurarak hazırlanmıştık. Bunun için antrenörlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Burada kazanmak çok güzel ancak işimiz henüz bitmedi, İstanbul’da da kazanmalıyız. Bugün olduğu gibi bir arada kalarak, takım gibi oynayarak yolumuza devam edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

VakıfBank, 12’li play-off turundaki ikinci maçını 19 Şubat Perşembe günü saat 19.30’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynayacak.

VakıfBank’ın grup maçlarında aldığı sonuçlar:
VakıfBank – Partizan: 3-0
Piacenza – VakıfBank: 0-3
VakıfBank – RC Cannes: 1-3
RC Cannes – VakıfBank: 0-3
VakıfBank – Piacenza: 3-2
Partizan – VakıfBank: 0-3

VakıfBank 12’Li Play off Maçları
Dinamo Kazan – VakıfBank: 2-3