Manchester City’nin başarılı Belçikalı futbolcusu Vincent Kompany yılın 'Yeni Avrupalı' ödülünü aldı. Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu’nın (UNITEE) düzenlediği ödül töreninde ödülü Vincent Kompany’nın babası, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe De Backer’ın elinden aldı.

Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu’nun (UNITEE) organize ettiği ‘Yeni Avrupalılar Günü’ kapsamında 'Yılın Avrupalıları' dalında ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde yılın en iyi Türk asıllı Belçikalı siyasetçisi Meyrem Almacı, yılın en etkili kadını Melody Hossaini, yılın en başarılı girişimcisi Murat Kıran ve yılın yeni Avrupalı ödülünü ise Manchester City’nin başarılı Belçikalı futbolcusu Vincent Kompany aldı.

    Hafta sonu Fransa ile Belçila Milli Takımının hazırlık maçından dolayı ödül törenine katılamayan futbolcu Vincent Kompany’nin babası Pierre Kompany, ödülü temsilen Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe De Backer'ın elinden aldı. Ödül töreninde duygulu anlar yaşayan Baba Kompany, “Bu benim için muhteşem bir duygu. Keşke annesi de bu anları görseydi ama annesi yok şu anda. Biz çocuğumuzu annesiyle birlikte büyüttük ve onu unutmamız mümkün değil. Hayatında bütün istediklerinizi elde edemezsiniz ama bazen bu tür çalışmaların neticesinde sizin sesinizi duyanlar oluyor. Vincent Kompany, bütün dünyada başarılarıyla biliniyor ama bu ödül ile insanlar Vincent’in bu ülkeye ne getirdiğini, Avrupa’ya ne getirdiğini hatta dünyaya ne getirdiğini anlamış oluyor. Vincent Belçika’da yetişmiş yeni Avrupalı ve bir kaç kültürün parçası.” şeklinde konuştu.

    Ödülü Futbolcu Vincent Kompany’nın babasına veren Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe De Backer, mükemmel bir organizasyon olduğunu ve organizasyonu tertip edenlere çok teşekkür ettiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu’nın çeşitlilik politikasını ciddiye aldığına da dikkat çeken De Backer, bu akşam bu ödül töreninde bunun ispat edildiğini ifade etti. De Backer, “Vincent Kompany’ye bu ödülü verdiğim için çok mutlu oldum. Kendisi yoktu ama babasının da çok gurur duyduğunu ve duygulandığını hep birlikte gördük.” dedi.

    Avrupa İş Dünyası Konfederasyon (UNITEE) Başkanı Dr. Adem Kumcu, Avrupa Parlamentosunda en büyük ve en güzel salonunda ilk defa böyle bir programa şahitlik edildiğini aktardı. Kumcu, “ilk defa Avrupa Parlamentosunun merkezinde yabancı kökenli yeni Avrupalıların sesi duyuldu. Bu sesin çok ciddi bir şekilde yankılanacağını Belçika’nın dünyaca ünlü futbolcusu Vincent Kompany’nin babası ifade etti. Bizler Anadolu topraklarından buraya gelenler Avrupa’nın bağrında yeniden kalp ve kafa izdivacına sebep olabilirsek buda bizim gururumuz.” diye konuştu.

UNİTEE Başkanı Dr. Adem Kumcu, Avrupa’da yabancı kökenli yeni Avrupalıların katma değeri hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu. Kumcu, yeni Avrupalıların ülkelerine katma değerinin bilinmediğini kaydetti. ‘’Maalesef pratikte bu coğrafyada ırkçılığın artmasıyla pratikte yabancıların önü iş piyasasında ekonomik alanlarda engelleyen bir zihniyet olduğu göze çarpıyor” diye konuşan Kumcu, Amerika Birleşik Devletlerindeki Silikon Vadisinin nasıl farklı kültürlerden insanların dünya ekonomisine katma değer kattığından bahsetti. Kumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     “Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Silikon Vadisine baktığınızda renkli ve farklı ırklardan, farklı milletlerden, farklı kültürlerden insanların dünya ekonomisine katma değer katıyor. Hatta hepimizin hayatını kolaylaştıran bir teknolojiye de imza attıklarını görüyorsunuz. Yeni Avrupalılara bir ödül verilerek onların katma değerini topluma göstermeye çalışıyoruz. Onları örnek şahıslar olarak arkadan gelen genç nesillere arz etmek istiyoruz. Başarılarıyla rehber olacak bu şahsiyetler bizim gözümüzde Avrupa’nın yeni yıldızları.”

UNİTEE, 24 AVRUPA ÜLKESİNİ VE 15 BİN İŞADAMI VE İŞ KADININI TEMSİL EDİYOR

    Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu (UNITEE) siyaset, toplumsal çalışmalar ve birlikte yaşama sanatını gündeme taşıyor. 3 günde toplam 4 büyük program düzenleyen UNİTEE, Avrupa Parlamentosunda konferans ile startını verdi. İki konuda düzenlenen konferansta demokrasiye yeni Avrupalıların katkısı ve Avrupa’nın ekonomisini bugünkü konumundan daha gelişmiş bir konuma nasıl taşınılabilir konuları gündeme getirildi. UNİTEE, 24 Avrupa ülkesinden 78 işadamları derneği, 7 ulusal federasyon, 15 bin işadamı ve iş kadını temsil ediyor. Merkezi Brüksel’de bulunan UNITEE Avrupa Birliğinin en önemli uluslararası ekonomi alanında önemli muhataplarından birisi konumunda gözüküyor.