Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mağlubiyetin bahanesi asla yok. Bu takımın tarihinde kazandığı, kaybettiği maçlar var. Ama tesadüf bu takımın başına bu sezon maalesef kazanırken ve kaybederken farklı şeyler gelmeye başladı. Ben bu komplolardan uzak düşünen bir insanım ve uzak düşünmeye de dikkat ediyorum dedi.

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3-2 mağlup oldukları ve kupaya veda ettikleri Medicana Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal, birçok kulübün, futbolcunun ve yöneticinin PFDK’ya sevk edildiğini ve bugünkü futbol ikliminde maalesef her hafta aynı tablolarla karşı karşıyla kaldıklarını söyledi. Yanal, bunun ciddi bir şekilde sorgulanması gerektiğini belirtti.

Futbol gibi oyunların yetenek, beceri ve bunun doğal gelişimi ile ortaya konan, sahnelenen oyun olduğunu ifade eden Ersun Yanal, “Bunun alt yapısı olmadığında, yetenek ve becerilerin dışında bir takım yönetsel katılımlar olduğunda maalesef askıda kalıyor. Bugün bir futbol maçı izledik. Oyuncularla bu işin içindeydik. Mağlup olursunuz, ilk defa da mağlup olmuyoruz. Mağlubiyetin bahanesi asla yok. Bu takımın tarihinde kazandığı, kaybettiği maçlar var. Ama tesadüf bu takımın başına bu sezon maalesef kazanırken ve kaybederken farklı şeyler gelmeye başladı. Ben bu komplolardan uzak düşünen bir insanım ve uzak düşünmeye de dikkat ediyorum. Ama hakikaten emeğin karşılığı, futbol sevgisiyle ön plana çıkan bir camianın biraz üzüldüğünü ve yaralandığını hissediyorum. Ben de bu konuda üzüntülü ve yaralı durumdayım.” şeklinde konuştu.

Ekibiyle güçlü bir şekilde önlerine bakmaları ve sahanın içinde kalmaları gerektiğini konuştuklarını anlatan Yanal, sezon sunana kadar da sahanın içinde kalıp, takımıyla sahada mücadele etme gayretinde olacaklarının altını çizdi.

Ersun Yanal, hakemin maçın sonucuna etki edip etmediği şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi: “Futbol beceri ve yeteneklerin olmadığı, belli bir alt yapının oluşmadığı tarzda bu iş olmaz. Beceri ve yetenek gerekli futbolda, her şeyde. Sanatın, sporun torpili olmaz.”

Bir başka soru üzerine de sahanın içerisinde kalmaya gayret ettiğinin altını çizen Yanal, “Sahanın içerisinde kalmak için de ısrarla kendimi ciddi zorluyorum. Sahanın içerisinde kalmak için de yine gayretli olacağım. Trabzonspor’un yaptığı mücadele de oyuncu sayısıyla da elbette bir takım problemleri olabilir. Bu problemler tartışılacaktır. Bugünkü maçta da eksik mutlaka olacaktır. Ama bunun önüne geçen çok şey var. Bunun önüne geçenlerle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Eksiklerimiz var mı; evet. Biz burada 4-1 de mağlup olduk, maç da kazanamadık. Bugün Trabzonspor takımı çık aktif pozisyon üretemedi ama oyunun tüm hakimiydi. Dengeler biranda değişti. Bunu sorgulamak lazım. Bu ilk değil. Eskişehirspor maçı da güzel bir örnekti. Ama ben sahanın içinde kaldım.” dedi.

Yanal, ‘ama bugün pek sahada kalamadınız’ ifadeleri üzerine, “Evet maalesef bugün herkes bütün sahanın dışındaydı.” cevabını verdi.

ÖZER’DEN HAKEME TEPKİ
Bordo-mavili takımın başarılı futbolcusu Özer Hurmacı da maç sonrası hakem Mete Kalkavan’a tepki gösterdi. Tecrübeli futbolcu, stat çıkışında yaptığı açıklamada, “Beşiktaş maçında bizi ligden etti. Şimdi kupadan etti. Saliha sarı kart bile gösterilmeyecek pozisyonda Salih’e kırmızı kart gösterdi. Biz daha neyin mücadelesini veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR MÜSABAKANIN HAKEMİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Bu arada, müsabakanın hakemleri maç sonrası taraftarların tepkisi nedeniyle uzun süre stattan çıkamadı. Bazı taraftarlar müsabakanın hakemlerini tepki gösterdi. Güvenlik güçleri stat çıkışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Hakemler, uzun bekleyişin ardından polis kordonu altında stattan çıktı.