Hatay’ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen güreş festivali yoğun ilgi gördü. Hataylılar bayramın üçüncü günü er meydanında güreş heyecanı yaşadı. Yayladağı ilçe merkezinde toplanan protokol halay çekerek şölenin startını verdi. Yayladağı çamlık mevkinde bulunan güreş meydanında Hatay yöresine has olan Aba güreşleri müsabakaları için erler meydana indi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, “Yayladağı’nın kültürünü ve değerini tanıtmak için bu festivali gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız öz kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşamak ve yaşatmak, bizden sonraki kuşaklara da aktarmak istiyoruz" dedi. Son zamanlarda PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar sonucu şehitler verilmesinden dolayı etkinliklerin bir kısmını iptal ettiğine vurgu yapan Başkan Kalkan, “En azından bayramda ata sporumuzu yaşatmak için düzenlediğimiz şölene katılan tüm halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, Kurban Bayramlarını da kutluyorum” dedi.

Aba güreşlerine Hatay milletvekillerinin yanı sıra, protokol üyeleri ile Hatay ve çevre ilçelerinden gelen sporcular ile kalabalık halk topluluğu katıldı.