Transfer sezonun en flaş ekibi Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde devam ederken, sarı lacivertli oyuncuları ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynayacakları Shakhtar Donetsk maçının heyecanı sardı.

Düzce Topuk Yaylası'nda yapılan kampın ardından İstanbul'a dönen ve yeni sezon hazırlıklarına burada yaptığı antrenmanlarla devam eden Fenerbahçe'de dün oynanan Vitoria Guimaraes maçında alınan galibiyet ve ortaya konulan oyun herkesi sevindirdi. Yeni sezon hazırlıklarına bugün Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla devam eden Fenerbahçeli oyuncuların hem hırslı hem de neşeli oldukları belirtildi.

Teknik direktör Vitor Pereira yönetimindeki antrenman yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Dünkü Vitoria Guimaraes maçında görev alan oyuncular antrenmanı rejenerasyon çalışmalarıyla tamamladı. Diğer oyuncuların ısınma hareketleriyle başladığı antrenman, pas organizasyonları, duran top çalışmasıyla devam etti ve dar alanda gerçekleştirilen çift kale maçla tamamlandı.

Dünkü maçta sol el üçüncü tarak kemiği kırılan Alper Potuk’un eli alçıya alınırken tedavisine de hemen başlandığı açıklandı.

Mehmet Topal antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışırken, Dnipro maçında sağ ayağındaki baş parmak tırnağı kırılan ve ardından tırnağı çekilen Raul Meireles antrenmanı düz koşuyla tamamladı. Mehmet Topuz ve Robin van Persie ise çalışmalarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdürdü.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenman saat 10.00’da başlayacak.

Bu arada teknik ekip ve oyuncuların 28 Temmuz Salı günü Shakhtar Donetsk ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçıyla ilgili olarak sık sık bir araya gelerek rakip analizi yaptıkları öğrenildi. Portekizli teknik adam Vitor Pereira'nın Şampiyonlar Ligi'ni çok istediği ve bu yüzden Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk ile oynanacak ilk maçta gerekli avantajı yakalamak istediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayacak olan Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde gruplara kalması için önce 3. ön elemeyi ardından da play off turunu geçmesi gerekiyor.