Yenimahalle Belediyesi Spor Kulubü Futbol takımı Amatör Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda TKİ Spor’u 3-1 yendi. 19 Mayıs 1 No’lu sahada oynanan karşılaşmada Mustafa, Arif ve Serhat’ın golleri ile evine 3 puanla döndü. Antrenör Kerem Güney, "Zorlu bir deplasmandan galibiyetle dönüyoruz. Maçın sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan takımımızı tebrik ediyorum." dedi.

Yenimahalle taraftarını sevindiren bir başka sonucu ise Bayan Hentbol Takımı aldı. Yenimahalle Belediyesi Spor Kulubü Hentbol Süper Lig 6. Hafta karşılaşmalarında Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulubü’nü ağırladı. THF Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takım sahadan 40-25 üstün ayrıldı. Antrenör Serdar Eler, "Genç bir ekibe karşı oynadık. Maçta genç oyunculara yer verme şansımız oldu. Hafif sakatlıkları olan oyuncularımızın dinlenebilmesi için uygun bir karşılaşma oldu." dedi.

Bir başka başarı ise Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulubü’nden geldi. Turkcell Sesi Görenler Futsal 1.Lig’de forma giyen takım Malatya Yeşilyurt GESK’nü 2-0 mağlup etti. Gollerini Ömür Mercan’ın attığı takım ligde en sondan başlamalarına rağmen şampiyonluğa koşuyor. Kulüp Başkanı Birgül Bek “Son 3 maçı da bu şekilde kazanırsak Yenimahalle’ye kupayı getireceğiz” diye konuştu.

"BİZ BİR AİLEYİZ"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Göreve geldikten sonra vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri için seferberlik başlattık ve Yenimahalle’ye dev spor tesisleri kazandırdık. Şimdi ise bu hizmetlerin meyvelerini topluyoruz. Ülkemizde ve Avrupa’da ses getiren başarılara imza atan sporcularımız bizleri gururlandırıyor." dedi.

Yüzlerce sporcu ve teknik kadroyla büyük bir aile olduklarını söyleyen Başkan Yaşar, "Alınan her başarıda emeklerini ve yüreklerini koyan sporcularımızı kutluyorum." dedi.