Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu, Ekim Ayı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sarı lacivertli kulübün alt yapısı ve tesisleşmelerle ilgili hamlelerini anlattı. Başkan Yıldırım, şike sürecinin savcılarından Mehmet Berk ile ilgili açıklamalarda da bulunurken, Fenerbahçe'nin Rize dönüşünde uğradığı silahlı saldırının da üstünün örtüldüğünü ifade etti.

Fenerbahçe'de önemli konulardan birinin de altyapı olduğuna vurgu yapan Başkan Aziz Yıldırım, "Türkiye'de bütün kulüplere sorun altyapıları vardır. Fenerbahçe'nin altyapısından sporcu geliyor mu, gelmiyor. Şimdi bir tane Uygar var. Bazen kendimizi kandırıyoruz, 'Geliyor' diyoruz. 2011'de Metris'e gitmeden Gebze'nin arkasından 100 dönüm arazi aldık. Cumartesi 44 dönüm aldık. Bu 250'ye tamamlayacağız. Parayı Ülker'den aldığım isim hakkıyla sağlıyorum. En geç 2 ay içerisinde 5 yılda yapılması koşuluyla bir sistem hazırlıyorum. Bu 250 dönüm araziye altyapılar taşınacak. 15 taneye yakın çim saha yapılıyor. Bu bir planlamadır, değişebilir." dedi.

Altyapılan sorumlu teknik adamlar Müjdat Yetkiner ve Şenol Çorlu'nun tesislerle ilgili Avrupa'nın önemli şehirlerine gidip kulüpleri gezdiğini de belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Bunun için geçen hafta İtalya'ya gittiler ve Juventus ile Milan'ın tesislerini gezip rapor getirdiler. Önümüzdeki hafta Portekiz'e sonra İspanya'ya Barcelona ve Real Madrid'e sonra Fransa'da Lille'e sonra Manchester City ile İngiltere'de bir başka kulübün tesislerini gezecekler." diyerek şöyle devam etti:

"Bizimkiler bunları görmeden ön hazırlık yaptı. Bir tane tribünlü saha yapılacak, 100 kişilik kapasitesi olacak. Ayrıca buraya bütün amatör şubeler gidecek, kürek ile yüzme hariç. Onlar denizle bağlantılı olduğu için gidemeyecek. Basketbol Ataşehir'de kalacak. Sanırım yılbaşına doğru bunun maliyet bütçesini çıkaracağız. Her yıl bunu yapacağız. Juventus ve Milan'da çocuklar evlerinden alınıyor, okula götürülüyor, idmana götürülüyor. Bu sistem bizde de olacak. Buranın adını Fenerbahçe Akademisi 3 Temmuz Spor Tesisleri koyacağım. Ayrıca iyi antrenörler alacağız ve iyi ücretler vereceğiz."

Başkan Aziz Yıldırım, Düzce'de ve Kayseri'de arazi aldıklarını da belirtirken, "Kayseri'de 65 bin talebe var, bunların 25 bini Fenerbahçeli. Bunun için Kayseri'de araziyi büyük aldık. Öğrenciler gelip maçları da burada izleyecek. Onu da Mayıs'ta bitireceğim. Mayıs'a kadar Antalya, Konya, Edirne'de de araziler alacağım. Dereğazı'na havuz yapıyoruz. Belediye Başkanı ile görüşüp onayı aldım." dedi.

"SAVCI MEHMET BERK ÇIKIP AÇIKLASIN"

Başkan Aziz Yıldırım, şike davası savcılarından Mehmet Berk'in geçen bir televizyona çıktığı da hatırlatarak, "Kanal sahibini aradım 'Sen cemaate karşı değil misin?' dedim. 'Karşıyım, şey, mey...' dedi. 'Bunu aklıyorsunuz' dedim. Savcı Bey televizyonda 'Bana siyasi baskı yapıldı ve rüşvet teklif edildi' diyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nde savcıysan sana kim siyasi baskı yaptı, kim rüşvet teklif etti açıklamalısın. Bunu yapamıyorsan sen Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı değilsin." diye konuştu.

Savcı Mehmet Berk'in televizyonda yaptığı açıklamalarına cevap veren Başkan Aziz Yıldırım, "İfade verirken Mehmet Berk'i kulübe üye yaptık. İfade verirken '5 maçın sonucunu biliyorduk' diyor. Ben bilmiyorum sen nasıl biliyorsun. 'Neden işlem yapmadınız?' diyorum, cevap yok." diyerek, şöyle devam etti:

"Buca maçının 5-3 bitmesi en büyük delilleriydi. Bu maçla ilgili siz şike yaptınız deniyor. Kordon'da yemek yenilmiş, işte şike yapanlar yemek yedi. Bucalı kimse var mı? Yok. İzmirli kimse var mı? Yok. Ee nasıl şike yaptık? Çok ağır suçlamalar yaptık sonra bu maçı çıkardılar dosyadan. Dönemimin devlet büyükleri kanunun çok ağır olduğunu gördüler, değiştirdiler. Tam kanun meclisten geçiyor kararı açıkladı. Mehmet Berk bize yardım ettiğini söylüyor, hani sen bize yardım etmiştin. Bir gün daha beklesene. Hep baskıyla verildi bu kararlar. Bu örgüt bu operasyonu yaptı. 20 Ağustos 2012'de Mehmet Berk ile ilgili ve bunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e göndermişim. Bizimle ilgili her şeyi basına verdiler ve algı operasyonu yaptılar. Bizleri kamuoyunda suçlu ilan etmek adına her şey yapılmıştır. Mehmet Berk sonra Ertuğrul Özkök ile konuştu. Bizi sorgulayan insanın en düşeceği zavallı hale düştü. 'Bu dava hayatımızı allak bullak etti. Bu da Balyoz davası gibi 2-3 aya biter sandık' diyor."

"RİZE DÖNÜŞÜNDEKİ SİLAHLI SALDIRI ÖRTBAS EDİLDİ"

Başkan Aziz Yıldırım, 2014-2015 sezonunun 26. haftasında Rize deplasmanında oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-0 kazandığı maçın dönüşünde Trabzon'un Sürmene ilçesi girişinde kafileyi taşıyan otobüsün uğradığı silahlı saldırı ve otobüs şöforunun yaralandığı olayla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım, olayın üzerinden 6,5 ay geçmesine rağmen olayla ilgili hiç bir işlem yapılmadığını da belirterek, "Fenerbahçe'ye Rize'de saldırı yapıldı. 6,5 ay oldu. Her hangi bir iddianame, yakalanan, sorgu hiç bir şey yok. Örtbas edildi. Türkiye Cumhuriyeti'nde savcılar var. Polis teşkilatı var. Ama Rize'den ses yok. Savcıya sorsanız, savcı, elinin bağlandığını söylüyor. Bir işlem yapamadığını söylüyor. Ben burdan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak savcıya, görevi almış olan savcı beye, bu konuda nedir diye, ne oluyor diye bir kamuoyuna açıklama ve iddianamenin de biran evvel hazırlanıp gereken merciğlere ulaştırılmasını hem rica ediyorum, hem de istiyorum." diye konuştu.