Mersin'de Yıldırımhan Koleji ile Türkiye Bisiklet Federasyonu il temsilciliği tarafından ödüllü bisiktlet yarışı düzenlendi. Yenişehir 19. Cadde’de yapılan organizazyon büyük ilgi gördü.

Yedi değişik yaş kategorisinde yapılan yarışmada dereceye giren sporcular Cumhuriyet altını ve çeşitli spor malzemesi ödüllerinin yanında eğitim bursu da kazandı. Yıldırımhan Koleji Kurumsal İletişim Müdürü Cengiz Yılmaz
spora ve sporculara ayrı bir önem verdiklerini belirtti. Sağlam kafanın sağlam vücutta olacağının bilinci ile spor organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Yılmaz, her dört öğrencilerden birinin sporcu, her altı öğrenciden birinin de lisanslı sporcu olduğunu kaydetti. Sağlıklı nesiller için bisiklete binmenin faydalarına dikkat çeken Yılmaz, "Bisiklet yarışmasında sporcular için çeşitli ödüllerin yanında başarılı olan birçok sporcuya da eğitim bursu sağladık.
Yıldırımhan Koleji olarak bu yarışlara destek olmaya devam edeceğiz. 23-24 Mayıs'ta da Mersin geneli satranç turnuvası düzenleyeceğiz. Mersinli tüm öğrenci, veli ve hemşerilerimizi okulumuza bekliyoruz. Organizasyonlarımız devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet S. Özenir ise eğitim bursunun Mersin'de ilk defa bisiklet sporuyla ilgilenenlere de sunulduğuna dikkat çekti. Özenir organizasyona emeği geçen tüm görevlilere ve yarışmaya katılan sporculara teşekkür etti.

Bisiklet yarışında dereceye giren sporcular şöyle sıralandı:
Büyük erkeklerde 1. Necati Şevik, 2. Zafer Darçın, 3. Hüseyin Aydoğan. Bayanlarda 1. Fatma Kurt, 2. Betül Cezminur Darçın, 3. Yeşim Akkuş.
15-16 yaş erkeklerde 1. Nurullah Yurteri, 2. Hasan Akbudak, 3. Seyit Ahmet Kara.
13-16 yaş kızlarda 1. Ezgi Gül Erdem, 13-14 yaş erkeklerde 1. Atakan Mete, 2. Ferhat Eren, 3. Ömer Koçak, 10-12 yaş kızlarda 1. Azize Azra Uğurlu, 10-12 yaş erkeklerde 1. Celil Korkut, 2. Emir Taha Aksoy, 3. Selman Aktuğ.