Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bektaş, pek çok ilde kadın futbol takımı olduğunu belirterek, Yozgat’ta da kadın futbol takımı kuracaklarını söyledi.
    ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bektaş, federasyon binasında düzenlediği basın toplantısında, kentteki amatör spor kulübü sayısının 32'ye yükseldiğini ifade ederek, hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu vurguladı.
Yozgat'ta bugüne kadar kadın futbol takımı kurulmadığını kaydeden Bektaş, "Yozgat ASKF olarak bayan futbol takımı ile ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Bayan futbol takımımızın tescilini federasyona gönderdik. Bu sene çevre illerde yapılan müsabakalara katıldıkları zaman önümüzdeki sene Türkiye 3. Futbol Ligi müsabakalara çıkacaklar. Bayan futbol takımlarımızın sahaya çıkmasıyla birlikte Yozgat'ta futbol adına önemli bir adım daha atılmış olacak. Bayan futbol takımının kurulmasında emeği geçen arkadaşlara ve takımlarımıza başarılar diliyorum." dedi.
Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç da sahalardaki şiddeti önlemek, sosyal medyaya kadar taşan tartışmaları engellemek için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, amatör kulüplerle bir bir görüşerek sorunların giderilmesi için kulüp yetkilileri ile birlikte futbolda şiddetin önüne geçilebileceğini ifade etti.