Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, bu hafta oynayacakları Çaykur Rizespor maçında da puan ya da puanlar alacaklarına inandığını söyledi. Eto’o’nun performansını da değerlendiren teknik patron Şimşek, yıldız oyuncudan bu performansı beklemek gerektiğini, ileriki haftalarda daha iyi bir Eto’o’yu insanların izleyebileceğini açıkladı.

Süper Lig’de mücadele eden Antalyaspor, hafta sonu oynayacakları Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı idmanla başladı. Hafta sonu oynanan Eskişehirspor maçında 2 kez ağları havalandıran dünya yıldızı Samuel Eto’o antrenmana izinli olduğu için katılmadı. Golcü oyuncunun kızının işleri olduğundan dolayı teknik direktör Yusuf Şimşek’ten özel izinli olduğu öğrenildi.

Maçtan sonra yapılan ilk antrenmanda oyuncular rejenerasyon çalışması yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan kırmızı beyazlıların antrenmanı dar alanda top kapma mücadelesi ile son buldu.

Antrenman öncesi basın mensuplarına haftalık değerlendirmede bulunan Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Eskişehir maçının kendileri için çok önemli olduğunu, kazanmak zorunda oldukları bir maçı da çıkarak kazandıklarını açıkladı. Kazanmak için Eskişehirspor maçına hazırlandıklarını ifade eden Yusuf Şimşek, şöyle konuştu:

"Ama maçın ilk yarısında bize yakışan bir futbol oynamadık. İlk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. İkinci yarı futbolcu kardeşlerimiz ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Maçı kazanmak için her şeyi denediler. Neticesinde de golle bulduk futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Artık bu maçın sevincini bıraktık. Bu maçın sevinci bitti artık önümüze bakmak zorundayız."

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DAHA İYİ BİR ETO’O İZLETTİREBİLİRİZ"

Eskişehirspor maçında 2 gol kaydeden Eto’o’nun performansını da değerlendiren Yusuf Şimşek, yıldız futbolcudan bu performansın beklenmemesinin hata olduğunu ifade etti.

Kamerunlu yıldız oyuncunun geldiği günden bu yana antrenman kaçırmadığını kaydeden Şimşek, Eto’o’nun takımın ilk kaptanı olduğunu, sorumluluk hisseden bir oyuncu olduğu için ileriki haftalarda daha iyi bir Eto’o’nun izlenebileceğini belirtti.

Antalyaspor’un ligde bir hedefi olduğunu da açıklayan Şimşek, ligi ilk 8 ya da 10 içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

"RİZE’YE PUAN YA DA PUANLAR ALMAK İÇİN GİDİYORUZ"

Çaykur Rizespor’la oynayacakları maçı da değerlendiren Yusuf Şimşek, "Hiç kaybetmeyen bir takım zor bir maç olacak. Biz puan ya da puanlar almaya gidiyoruz. Futbol 3 sonuçtur ama ben hep iki sonucu düşünüyorum ya kazanacaksın ya da kaybetmeyeceksin. Benim felsefem bu inşallah puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye Kupası’ndaki rakipleri Çorum Belediyespor’u da değerlendiren Şimşek, bu kupada da gidebildikleri en iyi yere kadar gitmek istediklerini açıkladı. Şimşek, kupada da farklı bir 11’la sahaya çıkacaklarını aktardı.