Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Balıkesir'in Bandırma ilçesinde zıpkınla balık avı yarışması düzenlendi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Bandırma Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası sabah erken saatlerinden itibaren 16 kulübün katılımıyla start verildi. Livatya mevkiinde toplanan sporcular, Zodyak botlarla Mola adalar mevkiine doğru denize açıldılar.

TSSF Bandırma İlçe Temsilcisi Murat Öztek, "Şuan Türkiye’de düzenlenmekte olan balık avı müsabakası Bandırma ilçemizde yapılmaktadır. Komodor teknemizle yola çıkacağız. Kazasız belasız bir yarışma olmasını bekliyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"64 yarışmacımız var. Toplam 16 kulüp katılıyor. Türkiye’yi ikiye böldük. Sekiz sekiz 16 kulüp finale kaldı. Şuan adalarda yarışacaklar. Yarışma sonunda sonuca derece girenler milli kampa katılacaklar. Bakalım sonuç inşallah herkes için hayırlı olur. Burada amaç çok çeşit ve değişik Balıkları vurarak puan toplamak ve ufak balıkları seçerek vurmuyoruz. Doğurganlıktan düşen balıkları vuruyoruz. Ufak balıklar ceza puanı gerektiriyor. Burada çok değişik balıkları vurarak puan almaya çalışacak yarışmacılar."

Yarışma sonunda dereceye giren ez az 8, en fazla 12 sporcu ay sonuna yapılacak milli takım kampına davet edilecek.