Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği tüm müsabakalarda madalya kazanan milli sporcu Mehmet Abiş, Kore’de yapılacak olan 28'inci Üniversite Oyunları Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi ve Zirve Üniversitesi'ni temsil edecek.

Geçtiğimiz ay 40'ıncı madalyasını kutlayan Abiş, Zirve Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana sporda elde ettiği başarılara bir yenisini eklemişti. Zirve Üniversitesi'nin atıcılık, basketbol, eskrim, judo, karete, satranç, yüzme, halter, masa tenisi, tekvando, salon futbolu gibi branşlarda gerek üniversiteler arası gerekse kulüpler arası bir çok başarı yaşadıklarırını kaydeden Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, "Zirve Üniversitesi'ni tercih eden ve eğitim gören öğrencilere spor bursu olanağı sunuyoruz. Başarılarını devam ettirebilmeleri için onlara her zaman destek oluyoruz. Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşarak üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Mehmet Abiş de 6 yaşından beri profesyonel olarak atıcılık sporuyla ilgilendiğini ifade ederek, "Küçük yaşlardan itibaren adımı Türkiye’de ilk sıralara yazdırdım. En büyük rakibim Türk Silahlı Kuvveti envanterinde bulunan komutanlar. Sivil olarak kendi imkanlarımızla ve üniversitemizin desteği ile profesyonel çalışan sporculara meydan okuduk ve geldiğimiz nokta onlarında üzerinde." dedi.