Bingöl Gezilecek Yerler Neresi

Yüzen Ada

Ziyaretçilerin son derece memnun kaldıkları yüzen ada, Su yüzeyinde serbest halde bulunan adalar özelliğine sahiptir. Yöre de yaşayan halk tarafından keşfedilmiş olan bu yere baktığımız da dışarıdan da turist ağırlıklı ziyaretlerin yapıldığı net bir şekilde görülmektedir.

Çir Şelalesi

Şelale her ne kadar Antalya şehrimiz de daha yoğunluklu olsa d Bingöl’de de adını sıklıkla duyacağınız Çir Şelalesi de görülmeye değer yerlerin başında yer almaktadır. 100 m. yükseklikteki kayalığın ortasından geçen şelale içerisinde manzara resimlerinizi de çekebilirsiniz.

Kral Kızı Kalesi

Genç ilçesi içerisinde yer alan Kral Kızı kalesini de Bingöl iline geldiğiniz zaman ziyaret etmelisiniz. sitesi üzerinden ve biletleri satın alabilirsiniz.

Samsun gezilecek yerler

Oldukça zengin bir tarihe sahip olan Samsun kültürel mirası ile dikkat çeker.

Eski çağlardan yakın çağlara tarihimizde önemli bir yeri vardır.

Hititlerin, amazonların, romalıların izlerini belirgin bir şekilde hala taşıyan şehir, bağımsızlık mücadelemizin başladığı yer olarak da gizemini korur.

Derin tarih ve kültür dokusu içinde gezilmesi görülmesi gereken nice muazzam esere ev sahipliği yapar. Sizinde yolunuz bir gün Samsun'a düştüğünde; ufkunuzu genişlettiğini hissedeceğiniz Arkeoloji ve Etnografya Müzesini, Samsun Büyük Camii, heybetiyle tüylerinizi diken diken edecek Samsun Kalesini ve 2003 yılında yapımı tamamlanan Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesini ziyaret etmeden evinize dönmemenizi tavsiye ederiz.