Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kolombiya’nın Bogota şehrinde düzenlenen 2016 Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi’ne katıldı.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 binin üzerinde belediye başkanı katıldı
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 binin üzerinde belediye başkanının katıldığı toplantıda katılımcılar sürdürülebilir kalkınmayı tetikleyici olarak toplu taşıma, uyuşturucu ile mücadele politikaları, kent hakkı, şeffaf ve kapsayıcı şehir gelişimi ve kültür konularında birçok oturumda bir araya geldi.
4. Yerel Demokrasi ve Yerelleşme Küresel Lansman raporu hazırlandı
“2030 gündemine göndermeler ve Yeni Kentsel Gündem’ konulu Yönetim Kurulu toplantısına da katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 4. Yerel Demokrasi ve Yerelleşme Küresel Lansmanı raporuna da katkı verdi.
2016-2019 dönemi başkanı seçildi
21. Yüzyıl için Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Gündem önerilerini desteklemek için dünyanın dört bir yanından yapılan analizler, yenilikçi örnekler ve vaka çalışmalarının yer aldığı rapor sonunda ise UCLG Dünya Konseyi Toplantısı 2016-2019 dönemi başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonunda UCLG yeni Başkanı Mpho Parklar Tau seçildi.