TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdrağ’ın Ergene ilçesi sınırları içerisinde yer alan Vakıflar mahallesinde yapımı tamamlanan Sevgi Yolu ile Muhtar Sebahattin Erbil Parkı ve Ayazma Parkı’nın açılışları düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Ergene belediye başkan yardımcıları meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muhtar Sebahattin Erbil Parkı’nın açılışıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vakıflar mahallemizde uzun zamandan beri devam eden hizmet çalışmalarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin ve hizmetlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ERGENE’YE YENİ İTFAİYE ARACI TAHSİS EDİLDİ
Açılışı gerçekleştirilen parkın ismini Vakıflar mahallesine büyük katkı ve destek sağlayan rahmetli muhtar Sebahattin Erbil’in ismini vermekten mutluluk duyduğunu da ifade eden Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Ergene ilçesine tahsis edilen itfaiye aracının ilçeye hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu. Yüksel itfaiye aracının direksiyonuna geçerek basın mensuplarına poz vermeyi de ihmal etmedi.
“ÇEVRE KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da, “Ergene Belediyemiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile hizmetlerine devam ediyor. Özellikle Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerimizde başladığımız alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarımız kangren haline gelmiş bir sorunun sonu olacak. İtfaiye Daire Başkanlığımıza 8 adet tam donanımlı itfaiye aracı kazandırdık. İlçelere göre yaptığımız dağıtım planımızda Ergene ilçemiz yoktu. Fakat Sayın Başkanımızın haklı gerekçeleri ile Ergene ilçemize 1 adet itfaiye aracını gönderdik. Ergene ilçesi çevresel anlamda birçok sorunu içerisinde barındırıyor. Verimli tarım arazilerine sahip Ergene ilçemiz çevre katliamına maruz bırakılıyor. Biz tüm mücadelemizle Ergene’de çevre katliamına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.